Egyre több megyei jogú városban derül ki, ki lesz a Fidesz polgármesterjelöltje

Egyre több megyei jogú városban derül ki, ki lesz a Fidesz polgármesterjelöltje

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több megyei jogú városban is kiderült, kik lehetnek a Fidesz polgármesterjelöltjei. A Szabad Pécs például arról írt péntek este az érintett posztja alapján, Csizmadia Péter lesz a a párt pécsi polgármesterjelöltje – ha a helyi szervezet ajánlását Budapesten is elfogadják. A jogász végzettségű Csizmadia már nem az első önkormányzati ciklusát töltő politikust.

Telex Mihálffy Béla KDNP-s országgyűlési képviselő posztja alapján arról számolt be, Fülöp László kommunikációs szakember, egykori műsorvezető lesz Botka László kihívója Szegeden. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen Botka már 2002 óta irányítja a várost.

Pénteken derült ki az is, hogy most már hivatalosan is eldőlt, a főváros 12. kerületét évek óta vezető Pokorni Zoltán nem indul újra a polgármesterségért, helyette Fonti Krisztina alpolgármester lesz a Fidesz jelöltje. Szintén hivatalossá vált, hogy Győrben a jelenlegi polgármestert, Dézsi Csaba Andrást jelölik ismét a kormánypártok. 

Azt ugyanakkor még nem tudni, kit indítanak a kormánypártok Karácsony Gergely főpolgármester ellen Budapesten. 

Címkék: Fidesz