Sorra hagyják ott a szülésznők a Szent Imre Kórházat

Sorra hagyják ott a szülésznők a Szent Imre Kórházat

Képünk illusztráció (Fotó: Ward Hallwa)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már tíz szülésznő adta be a felmondását a budapesti Szent Imre kórházban és még többen terveznek távozni – értesült az RTL Híradó. Amiatt döntöttek így, mert az intézmény november elsejétől nem engedélyezi, hogy a választott szülésznők beosztásukon kívül is bent lehessenek a szüléskor. A Szent Imrében eddig erre lehetőség volt, így sok olyan kismama is azt a kórházat választotta, aki területileg nem oda tartozott. Az intézmény nem válaszolt a Híradó azon kérdésére, hogy hányan mondtak fel, de azt írták, biztosított az osztály működése.

A kórház azzal indokolta a szigorítást, hogy „a területen kívüli, csak a szülés idejére ideiglenesen bejelentkezett szülések száma elképesztő módon emelkedett”, ami már „veszélyezteti a biztonságos szülészeti ellátást”. A szabad szülésznőválasztást úgy tudjuk biztosítani, hogy a szolgálatban lévő szülésznők közül a kismama kiválasztja azt, akinek az együttműködését szeretné kérni a szülés alatt – írták. Azt feltételezték, hogy a változtatással a területen kívüli szülések száma csökkenni fog.