Szerény 60 milliárdért utazhatnak a kormány munkatársai

Szerény 60 milliárdért utazhatnak a kormány munkatársai

Szijjártó Péter elindul Ulánbátorba (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb nagy összegű keretszerződést kötött a kormányzati beszerzésekért felelős főigazgatóság, vettük észre a Közbeszerzési Értesítőben.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) ezúttal a kormányzati apparátus nemzetközi utazásairól állapodott meg. A KEF nettó 48 milliárd forint értékűre (bruttó 60,96 milliárdra) becsülte a 36 hónaposra tervezett szerződéscsomagot, amit – nem meglepő módon – a nyertes ajánlattevők pont ennyiért is vállaltak el.

A pályázók köre (Jet Travel, OTP Travel, United 4 Bonafini Bindair Kft., Weco-Travel Idegenforgalmi Kft. és az IBUSZ Utazási Irodák) nem számít újdonságnak, hiszen a tenderre közös ajánlattal érkező öt utazásszervező cég régóta visszatérő győztesnek számít, a Népszava cikke szerint 2019-ben is elvitték a KEF három évre szóló megbízását.

Változást mindössze annyit jelent, hogy az ötösfogat akkor nettó 35 milliárdot (bruttó 44,45 milliárd) kért a munkáért, vagyis azóta 37 százalékkal nőttek az utazásszervezők tarifái.

  • A nyertesek  vállalták, hogy a kormány munkatársainak repülőjegyet foglalnak hagyományos, diszkont vagy fapados társaságok gépeire
  • megszervezik a repülőtéri transzfert
  • intézik a szállásfoglalást, és utasbiztosítást kötnek
  • konferenciák esetében az ő feladatuk lesz a kormányzati részvevők regisztációja
  • és természetesen vonat, busz és kompjegyeket foglalnak, autót bérelnek az érintetteknek.

Az sem meglepő, ha a nyertesek körében Fidesz-közeli szálat is találunk. A Jet Travel Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója, Gál Pál Zoltán ugyanis a volt fideszes államtitkár, Gál András Levente testvére. Gál Pál Zoltán egyébként a VIMOSZ (Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége) elnöke is.