Szöges virsliket szórtak szét Józsefvárosban – állatkínzás gyanúja miatt nyomoznak

Szöges virsliket szórtak szét Józsefvárosban – állatkínzás gyanúja miatt nyomoznak

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Gazdik, nagyon vigyázzatok! Gombostűs, szöges virslit találtak az alábbi helyeken Budapesten: Mátyás tér, Teleki téri futtató, II. János Pál pápa tér – erre figyelmeztetett a Kutyacentrum - Centrumban a kutyád nevű közösségi oldal. A Magyar Hang ennek kapcsán megkereste a rendőrséget arról érdeklődve, hogy érkezett-e hozzájuk jelzés az ügyben. – Tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esetekkel kapcsolatban érkezett bejelentés, amely alapján a kerületi rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben – válaszolták.

Még nyomoznak a margitszigeti mérgezések miatt

Hasonló esetekről lehetett hallani februárban is, amikor is több gazda arról számolt be, hogy rosszullétet tapasztaltak kutyáikon azt követően, hogy a Margitszigeten sétáltatták őket. Az állatokra a szokatlan viselkedésen túl rendszerint remegés, imbolygó járás és koordinálatlan mozgás volt jellemző. A rendőrség ebben az ügyben is nyomozást indított. Lapunk a nyomozás állásával kapcsolatos érdeklődésére azt a választ kapta pénteken, „hogy a nyomozás továbbra is folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt”.