Sztrájkra készülnek a mozdonyvezetők

Sztrájkra készülnek a mozdonyvezetők

Budapest, 2021. június 4.
Balatonfüred felé indul hamarosan a fõváros Déli-pályaudvaráról a MÁV Start Zrt. egyik Siemens Desiro típusú, dízel-elektromotoros meghajtású motorvonata. E vasúti jármûtípus hamarosan már nem lesz látható e pályaudvaron, mert heteken belül befejezõdik a próbaüzem a Balatonfüredig villamosított vasútvonalon. Onnantól kizárólag környezetkímélõ és gazdaságosabban üzemelõ, villanyhajtású szerelvények járnak majd Budapestrõl a Balatonra.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

 

„A mozdonyvezetők nem fogadják el a 2021. évi nullaszázalékos béremelés és az elszabadult infláció miatti súlyos reálkereset-veszteséget” – közölte a Mozdonyvezetők Szakszervezete az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül.

Azt írják, hogy a mozdonyvezetők több mint kétharmada már eddig aláírásával támogatta a sztrájk megtartását, de január 20-ig tovább folytatják a tagok támogatásának felmérését.

A sztrájk időpontjáról és időtartamáról február 2-án döntenek.