Tarlós István: Szentkirályi Alexandrát „próbálják értékén alul bevinni a köztudatba”

Tarlós István: Szentkirályi Alexandrát „próbálják értékén alul bevinni a köztudatba”

Tarlós István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több ponton is máshogy emlékszik Tarlós István arra, ahogy Vitézy Dávid a főpolgármesteri indulását bejelentő videóban beszélt saját múltjáról és eredményeiről. A korábbi városvezető a Hír TV műsorában azt mondta, hogy „nem akarja őt bántani”, majd két példát is említett, ami szerinte nem úgy van, ahogy a választási versengésbe frissen beszálló politikus mondta. Vitézy Dávid ugyanis beszélt arról, hogy ő volt a BKK alapítója, Tarlós István szerint azonban ez nem igaz, nem vett részt az alapításban, csak kinevezték oda igazgatónak, az akkori főpolgármester először nem is őt akarta. Ahogyan szerinte a 4-es metró megvalósulásában is „nullához közeli” szerepe volt.

Tarlós István a terveivel kapcsolatban is fogalmazott meg kérdéseket, egyrészt, hogy a főváros jelenlegi pénzügyi helyzetében vajon miből akarna fejleszteni, másrészt pedig olyan dolgokat is ígért, mint az egészségügyi fejlesztés, ami nem is budapesti hatáskör.

A volt főpolgármester jóval pozitívabban beszélt egykori helyetteséről, a Fidesz által indított Szentkirályi Alexandráról. Szerinte őt egyesek „próbálják értékén alul bevinni a köztudatba”, pedig jól kommunikál, jó fellépése van és a főváros egészére nagyobb rálátással bír, mint Vitézy Dávid.

Vitézy Dávid több hónapnyi lebegtetés után végül kedden jelentette be, hogy döntött, elindul a főpolgármesteri posztért. Kész tervei vannak a város további fejlesztésére: szerinte új parkokra és közterekre van szükség, megújítaná a HÉV-eket, a vasutat és további villamosvonalakat építtetne, főváros rozsdaövezeteit pedig megfizethető árú lakások építésével tenné élhetővé.