Távozott Szombathy Pál a 168 Óra éléről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozott a 168 Óra kiadójától Szombathy Pál főszerkesztő: a Média1 értesülése szerint már jó ideje nem főszerkesztője az augusztus óta csak online megjelenő lapnak.

Csendben távozott a 168 Óra éléről Szombathy Pál, a lap korábbi főszerkesztője – erről a Média1 értesült több forrásból. A korábban hetilapként, most már online portálként megjelenő 168 Óra impresszumában valóban nem szerepel Szombathy Pál neve, főszerkesztőként Pásztor Csabát tüntetik fel. A médiapiaci szakportál szerint az egykori főszerkesztő néhány hónappal azután távozhatott a lap éléről, hogy a kiadó a Michaeli, Schwartz & Brit Media felfüggesztette a nyomtatott 168 Óra kiadását tavaly augusztus végén – vagyis Szombathy Pál jó ideje nem áll már a hírportál élén.

A Média1 emlékeztetett: a nyomtatott lap leállítása után az volt a terv, hogy a lap a digitális térben tovább folytatja a működést, és ebben Szombathy Pál munkájára is számítottak a bejelentés szerint. A portál kereste Szombathy Pált, de azt írják: egyelőre nem érték el a volt főszerkesztőt, aki 2020-ban néhány hónapig az Index.hu hírportált vezette, miután annak majdnem teljes szerkesztősége felmondott. Ezután lett a 168 Óra főszerkesztője.

Szintén a Media1 tudta meg több, egymástól független iparági forrásból , hogy március 31-i hatállyal távozik a lapot kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Media hírigazgatója, Trencséni Dávid is, akihez olyan termékek tartoztak, mint például a 168 Óra, a 168ora.hu, a Neokohn, a jelenleg szintén szünetelő Pesti Hírlap és néhány más médium.