Többen haltak meg, kevesebben születtek az év első öt hónapjában, mint tavaly

Többen haltak meg, kevesebben születtek az év első öt hónapjában, mint tavaly

Az új év első fővárosi újszülöttje, Hunor Pál édesanyja karjában a Honvédkórház II. telephelyének szülészetén 2021. január 1-jén (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az év első öt hónapjában 77 százalékkal nőtt a természetes fogyás 2020 január-májusához képest írja a KSH friss demográfiai adatait ismertetve a Hvg.

2021 első öt hónapjában összesen 36 375 gyerek született az országban, 231-gyel kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. A természetes fogyás, azaz a halálesetek és a születések különbsége így 32 552 fő volt, 77 százalékkal nagyobb, mint 2020 első öt hónapjában.

A halálozási számok ahhoz képest, hogy ekkor még itt volt a koronavírus-járvány harmadik hulláma, nem is olyan magasak – bár az minden más időszakban hatalmas növekedésnek számítana, hogy az egy évvel korábbinál 4,5 százalékkal, 448-cal többen haltak meg ebben a hónapban, 10 344-en.

Azt a KSH is hozzátette, hogy mivel a járvány alatt a szokásosnál sokkal lassabban érkeznek be a halotti anyakönyvi kivonatok, utólag is nőhet még az elhunytak száma a statisztikában – írja a Hvg.