Újbudai pedofilgyanú: ezeket az intézkedéseket hozta az önkormányzat az érintett óvodában

Újbudai pedofilgyanú: ezeket az intézkedéseket hozta az önkormányzat az érintett óvodában

Újbuda képviselőtestületi ülése (Forrás: László Imre/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután pár napja őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt, az ügy miatt rendkívüli testületi ülést tartott az újbudai önkormányzat – jelezték közleményükben szerdán.

A rendkívüli ülést László Imre polgármestere kezdeményezte, aki elmondta: mélységesen megdöbbentette az eset, és részletes tájékoztatást adott a Szivárvány óvoda ügyében tett eddigi önkormányzati lépésekről, amit a Testület ellenszavazat nélkül
elfogadott. Kiderült:

• Amellett, hogy az óvodában folyamatosan rendelkezésre áll gyermekpszichológus, a városvezetés felkérte Herczog Máriagyermekvédelmi  szakembert, hogy személyesen segítse a gyerekeket, a szülőket és az óvodai dolgozókat.

• Az ülésen a képviselők vizsgálóbiztos kinevezéséről döntöttek. Az eljárás idejére a képviselő-testület az érintett óvoda vezetőjét felfüggesztette a munkavégzés alól, erre az időszakra az Észak-Kelenföldi Óvoda igazgatóját kérte fel az intézmény vezetésére.

• Továbbá a testület megbízta a Kulturális és Köznevelési Bizottságot, vizsgálja meg, milyen további intézkedésekkel lehet erősíteni és javítani a gyermekvédelem helyzetét a kerületben.

A közlemény kitért arra is, hogy a kormányközeli Magyar Nemzet 2024. március 3-i számában megjelent, hogy bár az ügyben
érintett dolgozóra már az előző munkahelyén is érkezett panasz, ennek ellenére nem szüntették meg munkaviszonyát, hanem áthelyezték a Gazdagréti Óvodába. Ezért a benyújtott módosító javaslat azt indítványozta, hogy a vizsgálat terjedjen ki az előző, fideszes városvezetés ideje alatt zajlott 2018-as munkahelyváltás körülményeire is.

A kerület ígérte, hogy a továbbiakban is transzparensen tájékoztatást nyújt a vizsgálat eredményeiről és az ügy fejleményeiről. Kértek mindenkit, hogy tartózkodjon a felelőtlen és megalapozatlan ítélkezéstől a vizsgálatok, illetve a rendőrségi nyomozás lezártáig.

Címkék: Újbuda