Varga-Damm Andrea kizárása után veszprémi jobbikosok léptek ki a pártból

Varga-Damm Andrea kizárása után veszprémi jobbikosok léptek ki a pártból

Varga-Damm Andrea (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mai nappal lemondok minden pártbeli tisztségemről és kilépek a Jobbik Magyarországért Mozgalomból – közölte Kovács Rajmund, a párt veszprémi önkormányzati képviselője vasárnap reggel.

A veszprémi alapszervezet tagjainak jelentős része is kilépett a pártból, így a veszprémi szervezet létszáma 10 fő alá csökkent, amely miatt az Alapszabály értelmében a Jobbik Magyarországért Mozgalom veszprémi alapszervezete megszűnt – írta.

Frissítés: a Jobbik vasárnap azt közölte, hogy az alapszabály szerint 10 fő alatt sem szűnik meg a szervezeti egység, csak nem alapszervezetnek, hanem helyi szervezetnek hívják az alegységet. „A helyi szervezet és alapszervezet jogosítványai, kötelezettségei megegyeznek egymással, kivéve hogy csak az alapszervezet állíthat fel belső választás útján elnökséget, a helyi szervezet elnököt választhat” – áll az alapszabályban.

A Jobbik veszprémi képviselője, Varga-Damm Andrea pénteken jelentette be, hogy kizárta a párt. A politikus májusban lépett ki a parlamenti frakcióból.

A Jobbik veszprémi szervezete már májusban közölte, hogy ők kitartanak Varga-Damm Andrea mellett, mert aktív tagjuk és támogatják a munkájában. – Kizárása esetén a veszprémi szervezet sorsáról fogunk dönteni hamarosan – fűzték hozzá akkor.

2018 szeptemberében egyszer már feloszlott a Jobbik veszprémi alapszervezete, vagyis akkor az országos elnökség oszlatta fel azt. Néhány napon belül újjáalakult a szervezet, de 2019 januárjában több helyi politikus is távozott a pártból, állításuk szerint részben Varga-Damm Andrea miatt. Minderről egyébként akkor Hárskút fideszes polgármestere számolt be, nagy örömmel.

A képviselőnő vasárnap este jelezte a Magyar Hangnak, hogy a 2019-ben távozók nem az ősszel újjáalakult alapszervezetből léptek ki, mert annak már akkor nem voltak tagjai, hanem a Jobbikból. Mint Varga-Damm Andrea írta, „a 2019 januári kilépők az egyéni tagságból léptek ki, és miattuk azért kellett korábban a veszprémi alapszervezetet feloszlatni, mert a nagy részük bojkottálta a 2018-as országgyűlési választást, teljes mértékben passzívak voltak a kampányban, kifejezték, hogy az országos vezetőség mentalitása miatt nem kívánják a Jobbik jó eredményét.” Hozzátette: azok a politikusok a Mi Hazánkhoz csatlakoztak.