Véget érhet a közfinanszírozott ellátás egy fontos XVII. kerületi intézményben

Véget érhet a közfinanszírozott ellátás egy fontos XVII. kerületi intézményben

Fotó: Facebook/HT Medical Center

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Állami vagy önkormányzati segítség nélkül már nem sokáig tudja fenntartani a közfinanszírozott ellátást a HT Medical Center. A XVII. kerület legnagyobb egészségügyi intézménye erről a Facebook-oldalán számolt be. Ha nem kapnak támogatást, nem sokáig tudják vállalni a teljes kerület ellátását.

A HT Medical Center száz százalékban magánintézmény, viszont a fizetős szolgáltatás mellett tb-szakellátást is kínál a kerületi lakosoknak. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) eddig támogatta a tb-s szakellátást, viszont olyan alacsony összeggel, hogy az a működési költségre sem elég.

A magánellátás továbbra is elérhető lenne, viszont ha az állam vagy az önkormányzat nem ad több pénzt, nem tudnak tovább közfinanszírozott ellátást kínálni. Az elmúlt két évben többször is jelezték a problémát, de mindeddig eredménytelenül. „Szinte az összes tb-s ellátást az intézményünk saját forrásból, saját költség terhére finanszírozza, amelyet egyre kevésbé tudunk fenntartani. Sajnos fogynak az erőforrásaink, magánintézményként állami vagy önkormányzati segítség nélkül nem tudjuk korlátlanul finanszírozni a teljes XVII. kerület egészségügy ellátását. Ez az oka annak, hogy intézményünkben egyre hosszabbak a várólisták, és egyre kevesebb NEAK-finanszírozott ellátás elérhető” – közölte a HT Medical Center.