Vis major helyzet miatt átmenetileg bezár a Bajcsy-Zsilinszky Kórház urológiája

Vis major helyzet miatt átmenetileg bezár a Bajcsy-Zsilinszky Kórház urológiája

Képünk illusztráció!

Orvosok háromdimenziós laparoszkópiás mûtétet végeznek a Pécsi Tudományegyetem Urológia Klinikáján 2016. január 15-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Április 1-től átmenetileg nem fogad betegegeket a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet urológiai osztálya, a feladatot a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, valamint a Péterfy Sándor Utcai Kórház veszi át – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden közzétett kijelölő határozatából.

A határozat indoklása szerint az intézmény orvosigazgatója arról tájékoztatta az NNGYK-t, hogy az osztályon „megbetegedés okozta vis major helyzet” alakult ki, ezért nem tudják ellátni feladatukat. Azt, hogy ez konkrétan mit jelent – fertőzésveszélyt-e, vagy azt, hogy a személyzet egy-vagy több tagja betegedett-e meg és emiatt lehetetlenült el az ellátás –, nem derült ki, de ezzel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a fenntartó Országos Kórházi Főigazgatóságnak. Amint kapunk választ, frissítjük cikkünket.

Az NNGYK kórházi ágyszám-nyilvántartása szerint egyébiránt a Bajcsy-Zsilinszky Kórház urológiai osztálya 23 ággyal rendelkezik.