Vitézy Dávid: A tömegközlekedés nem hajléktalanszálló, BKK-rendészetet kell létrehozni

Vitézy Dávid: A tömegközlekedés nem hajléktalanszálló, BKK-rendészetet kell létrehozni

Vitézy Dávid (Fotó: Vitézy Dávid / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tömegközlekedés nem hajléktalanszálló, és a rendbontóknak, nőket fogdosó zaklatóknak sincs helyük a járatokon! Főpolgármesterként létrehozom a BKK-rendészetet és bekamerázzuk az összes tömegközlekedési járművet – erről beszélt Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt pénteken egy erről szóló videót közzétéve. Szerinte a rendészek 15 percen belül bárhova odaérhetnének a városban, hogy segítsenek betartatni a közösségi közlekedés utazási szabályait.

– Egy felelős városvezetés nem törődhet bele abba, hogy zaklatók és rendbontók vegzálják a békés utasokat. (...) nem tárhatja szét a kezét, hogy ha a bűz és a kosz már elviselhetetlen a járműveken épp azon utazók miatt, akik a  legalapvetőbb higiéniai szabályokat sem tartják be. Aki segítségre szorul, annak segíteni kell, de a közösségi közlekedés együttélési szabályait mindenkinek be kell tartani, és be is kell azokat tartatni – tette hozzá.

Vitézy szerint a fővárosi rendészek száma harmadával csökkent az elmúlt években, míg 2018-ban 203 fő volt, 2023-ban már csak 145. Arra is kitért, a villamosok több mint fele még ma is kamera nélkül közlekedik.

Címkék: BKK, Vitézy Dávid