Tökgatyó, kényelem a babáknak (x)

Tökgatyó, kényelem a babáknak (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az első gyermeküket váró kismamák esetében gyakran előfordul, hogy fölösleges dolgokat szereznek be. A másik véglet, amikor egy kötelező ruhadarab létezéséről nem is tudnak. Ilyen például a tökgatyó, amely legalább olyan nélkülözhetetlen, mint az elektromos mellszívó vagy éppen a többfunkciós babakocsi.

Hol lehet ezeket a ruhadarabokat beszerezni? Érdemes megnézni a Cseppke tökgatyó kínálatát, és megrendelni egy cuki, kényelmes és praktikus darabot. Cikkünkből kiderül, hogy miért fontos eleme ez a baba ruhatárának.

Milyen előnyei vannak a tökgatyónak?

A tökgatyó egy cuki nadrág, ami minden fontos szempontnak megfelel, ha gyerekruházatról van szó. Biztosítja a szabad mozgást a pici számára a bő szabásának köszönhetően, így biztosan nem lesz kényelmetlen számára. Mosipelust viselő babáknak is tökéletes viselet, mivel a popsinál bővebb kialakítása van. Ez a szempont is erősíti a kényelmi faktort.

A tökgatyó egyetlen mozdulattal zoknivá alakítható kamáslival van ellátva, amelynek köszönhetően megszűnik az a probléma, hogy a gyerkőc ficánkolás során lerúgja magáról a zoknit. Így az aprócska lábak állandóan melegben lehetnek.

Amennyiben nincs szükség a lábacskák melegítésére, egy mozdulattal kinyitható a kamásli. Ennek köszönhetően a tökgatyó több évszakos viseletté válik. Ráadásul a derékrész hosszú, valamint fel- és lehajtható. Ez is segíti az időjárási viszonyok ellensúlyozását.

Univerzális ruhadarab a tökgatyó

A tökgatyó univerzális ruhadarabnak tekinthető, ugyanis szinte minden tevékenység során viselhető. Bátran ráadható a picire alváshoz, hordozáshoz, játékhoz, sétához és utazáshoz. Mászva, kúszva, hason fekve? Bármilyen testhelyzetben játszik a pici, a tökgatyó tökéletes viseletet biztosít, nagy szabadságot ad.

Amennyiben hordozáskor tökgatyót visel a pici, mindenképpen figyelni kell arra, hogy ne feszüljön vissza a baba lábfeje. Ez jellemzően akkor fordul elő, ha a kamásli csukva van. Ha a pici lábak teljesen kitöltik a kamáslit, akkor nem szabad hordozáshoz bezárni. Ilyenkor eggyel nagyobb tökgatyót javasolt beszerezni.

Kevesebb időt vesz igénybe az öltöztetés

Az öltöztetés is kevesebb időt vesz igénybe, hiszen a tökgatyón nincs se cipzár, se gomb, se tépőzár, így nincs mivel bajlódni. A derékrésze kényelmes és gumírozott, amelynek köszönhetően a nadrág gyorsan fel- és lehúzható. A pelenkázás folyamata is gyorsabb, ha ezt viseli a pici.

Ha a séta során az időjárás nem a vártnak megfelelően alakul, hűvösre fordul az idő, akkor védhető a baba háta és mellkasa a derékrész feljebb húzásával. Ha pedig melege van a picinek, akkor gyorsan vissza lehet hajtani ezt a részt, a kamáslit pedig ki lehet nyitni.

A tökgatyók esetében a méretezést tekintve is nehéz tévedni. Bátran beszerezhető egy mérettel nagyobb, hiszen a nadrág biztosan fennmarad a picin a vastag derékrész miatt. Túl nagyot azért nem érdemes választani, mert ebben az esetben könnyen kihúzhatja a baba a kamásliból a lábát.