Az Európai Parlament is vizsgálhatja Magyar Péter hangfelvételét

Az Európai Parlament is vizsgálhatja Magyar Péter hangfelvételét

Varga Judit és Orbán Viktor a portói EU-csúcs előtt (Forrás: Varga Judit Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője kezdeményezi az Európai Parlamentnél, hogy vizsgálják ki a Magyar Péter által kiszivárogtatott hangfelvételt.

Donáth Anna szerdai Facebook-posztjában így fogalmazott: „A Magyar Péter által készített és nyilvánosságra hozott hangfelvétel sorsa továbbra is kérdéses. A kormánynak nincs válasza az elhangzottakra, a jelenlegi igazságügyi miniszter hallgat, az ügyészség terel. Varga Judit állításai nagyon súlyos bűncselekményekről szólnak, amiket a kormányzat és az ügyészség prominens szereplői követhettek el. Egy ilyen helyzetre csak egy független vizsgálat lehet a megnyugtató válasz.”

Hozzátette, ezért kezdeményezi az Európai Parlamentnél, hogy vizsgálják ki a hangfelvételt, különös tekintettel a magyar igazságszolgáltatás függetlenségére. „Abban az országban, ahol ilyen nyíltan tapossák meg a jogszabályokat, követnek el bűncselekményeket kormányzati szereplők, tisztességes vállalkozások nem fognak befektetést hozni, és a tisztességes magyar és külföldi tulajdonú vállalkozások elkezdik keresni a menekülés lehetőségét. Nem pusztán erkölcsi összeomlást látunk, hanem gazdasági összeomlás is fenyeget” – figyelmeztetett.