HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság A németek áfa...

A németek áfaemeléssel szorítanák vissza a húsevést

HIRDETÉS

A hvg.hu német sajtómegjelenések alapján ír arról, hogy a német zöldek parlamenti szóvivőjének javaslata szerint az áfaemelésből befolyt összeget a gazdaságokban és vágóhidakon található állatok életkörülményeit javítására fordítanák. Indoklásuk szerint a klímaváltozás legnagyobb felelőse a nagyipari állattartás, amely a melegházhatás miatt jelentős mértékben járul hozzá a szén-dioxid-kibocsátáshoz. A zöldek a Nature magazin cikkére hivatkoznak, mely szerint 90%-ban csökkenteni kéne a marhahúsfogyasztást, ahhoz, hogy a rohamos mértékű klímaváltozást fel lehessen tartóztatni.

HIRDETÉS

A Deutsche Welle az Augsburgi Egyetem tanulmányát idézi a témában, mely szerint akár a háromszorosába is kerülhetne a hús Németországban, ha figyelembe vennék az állattenyésztés valódi környezetszennyező hatásait. A tanulmány szerint a hagyományos állattartás árai 196, míg az organikus tenyésztés árai 82%-kal kéne emelni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,944lájkolóTetszik
2,834követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Fidesz 4.0 – Nagykovácsi üzent

A Fideszt tönkreverték október 13-án egy keresztény, konzervatív településen, erre a pártra nincsen szüksége a keresztény-konzervatív középosztálynak sem.