HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság A németek áfa...

A németek áfaemeléssel szorítanák vissza a húsevést

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A hvg.hu német sajtómegjelenések alapján ír arról, hogy a német zöldek parlamenti szóvivőjének javaslata szerint az áfaemelésből befolyt összeget a gazdaságokban és vágóhidakon található állatok életkörülményeit javítására fordítanák. Indoklásuk szerint a klímaváltozás legnagyobb felelőse a nagyipari állattartás, amely a melegházhatás miatt jelentős mértékben járul hozzá a szén-dioxid-kibocsátáshoz. A zöldek a Nature magazin cikkére hivatkoznak, mely szerint 90%-ban csökkenteni kéne a marhahúsfogyasztást, ahhoz, hogy a rohamos mértékű klímaváltozást fel lehessen tartóztatni.

HIRDETÉS

A Deutsche Welle az Augsburgi Egyetem tanulmányát idézi a témában, mely szerint akár a háromszorosába is kerülhetne a hús Németországban, ha figyelembe vennék az állattenyésztés valódi környezetszennyező hatásait. A tanulmány szerint a hagyományos állattartás árai 196, míg az organikus tenyésztés árai 82%-kal kéne emelni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,782lájkolóTetszik
2,962követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Jakab Péter lapunknak azt mondta, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.