HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság A németek áfa...

A németek áfaemeléssel szorítanák vissza a húsevést

HIRDETÉS

A hvg.hu német sajtómegjelenések alapján ír arról, hogy a német zöldek parlamenti szóvivőjének javaslata szerint az áfaemelésből befolyt összeget a gazdaságokban és vágóhidakon található állatok életkörülményeit javítására fordítanák. Indoklásuk szerint a klímaváltozás legnagyobb felelőse a nagyipari állattartás, amely a melegházhatás miatt jelentős mértékben járul hozzá a szén-dioxid-kibocsátáshoz. A zöldek a Nature magazin cikkére hivatkoznak, mely szerint 90%-ban csökkenteni kéne a marhahúsfogyasztást, ahhoz, hogy a rohamos mértékű klímaváltozást fel lehessen tartóztatni.

HIRDETÉS

A Deutsche Welle az Augsburgi Egyetem tanulmányát idézi a témában, mely szerint akár a háromszorosába is kerülhetne a hús Németországban, ha figyelembe vennék az állattenyésztés valódi környezetszennyező hatásait. A tanulmány szerint a hagyományos állattartás árai 196, míg az organikus tenyésztés árai 82%-kal kéne emelni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,152lájkolóTetszik
2,687követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép