HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Lovaggá ütik ...

Lovaggá ütik és az amerikai Goldman Sachshoz igazol a brexit főtárgyalója

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A világ egyik legnagyobb befektetési bankjához, az amerikai Goldman Sachshoz igazol a brexit főtárgyalója, Olly Robbins – írja a Financial Times. A globális gazdasági napilap információi szerint ugyan az egykori brit kormányfő, Theresa May egyik bizalmas emberének számító 44 éves Robbins nem az évi 950 ezer dolláros fizetéssel kezdődő vezérkarhoz fog tartozni, ám az éves fizetése így is hat számjegyű lesz. (Korábbi információk szerint az amerikai pénzintézetnél egy kezdő elemző évi 110 ezer, míg egy igazgatósági tag akár évi 20 millió dollárt is hazavihet.)

HIRDETÉS

Robbins kedden mondott le, és távozott a posztjáról. May pedig ennek tiszteletére lovagi címet ígért az unióval történő brit kilépési tárgyalásokat 2017 és 2019 között egykori emberének. A lap Robbinst az euroszkeptikusok mumusának nevezi, egyúttal megjegyzik, ő volt az egyik mozgatórugója annak, hogy megakadtak a tárgyalások tavaly Brüsszel és London között. Konzervatív képviselők egy csoportja azzal vádolta őt, hogy maradáspárti, és ezért „puccsolta meg” a tárgyalásokat.

A távozással kapcsolatban, a brexitet korábban folyamatosan szajkózó Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának, a UKIP-nak egy volt képviselője, Patrick O’Flynn egy Twitter-bejegyzésében arról írt: Robbins „annál az egyik banknál kap elég jól fizetett állást, amely egyébként pénzelte az EU-ban maradást szorgalmazó kampányt.”

Egy politikai tanácsadó döntötte el, hogy Nagy-Britannia távozik az EU-ból | Magyar Hang

Mennyivel hatékonyabb az érzelmeket felkorbácsoló populista brigád, ezt mutatja meg a Brexit – Háborúban mindent szabad című film.

A kérdéssel kapcsolatban a Financial Times kiemeli, Robbins leigazolásával a Goldman Sachs egy olyan embert alkalmaz, akinek korábban teljes rálátása volt a brexittárgyalások folyamatára, és megannyi belső információval rendelkezik. A most távozó közszolga alkalmazása ellen egyébként nem emelt kifogást az ilyen átigazolásokban illetékes brit ellenőrző szervezet, az üzleti kinevezéseket felügyelő tanácsadói bizottság. Elvileg a kormányzati és a pénzügyi-, lobbitevékenységet is folytató magánszektor között két évig nincs átjárás – a megkérdezett illetékesek ugyanakkor állítják, Robbins nem jutalomállást kapott.

HIRDETÉS

Nem Robbins amúgy az első magas rangú, uniós ügyekre rálátó illetékes, akit a Goldman Sachs alkalmaz, korábban az Európai Bizottság korábbi néppárti elnökét, José Manuel Barrosót is magukhoz csábították. Ő jelenleg is a manhattani székhelyű globális pénzintézet nem ügyvezetői jogkörökkel felruházott igazgatója.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,395lájkolóTetszik
3,041követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek