HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Fidesz–MSZP-ö...

Fidesz–MSZP-összejátszást sejtet a kispesti korrupciós botrány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egyes közbeszerzések kapcsolatot sejtetnek a baloldali Kispest és a korábban fideszes vezetésű Józsefváros között – derítette ki a 24.hu. A lap szerint ugyanis nemcsak a hivatalosan nyílt, de sokkal inkább meghívásos közbeszerzések nyertese, de a vesztese is érdekes lehet. Ezek a társaságok az elmúlt időkig józsefvárosi közbeszerzéseken nyertek, miközben utóbbiak vesztese az lett, aki Kispesten nyert. A meghívott gazdasági társaságok közül pedig több a ferencvárosi fideszes parkolási botrány fontos szereplőjéhez, Borsi Imréhez kötődik.

Az MSZP-ből időközben kizárt kispesti önkormányzati képviselő, Lackner Csaba emlegette az egyik kiszivárgott hangfelvételen Somogyi Lászlót, a szocialista képviselő Somogyi Lászlóné férjét. „Somogyi Laciék csinálják az egészségügyi intézet átalakítását” – állította Lackner, miközben a 24.hu szerint ezt a munkát nem az Anildia Kft., hanem a papíron hozzá nem kötődő Compassion Kft. nyerte. Viszont csak papíron. A kormánypárti Magyar Idők utódlapja, a Magyar Nemzet kereste még a céget a székhelyén, de csak Somogyi nevét és telefonszámát kapta meg.

A Compassion 2013 óta közel tucatnyi kispesti közbeszerzést nyert el több százmillió forintos értékben. Érdekesek az önkormányzat közbeszerzési eljárásai, például a Kispest által augusztusban kiírt, járda és parkolóhely karbantartásáról, javításáról szóló. Ezt 250 milliós ajánlatával a Compassion nyerte, de a meghívott versenytársak között volt az Anildia Kft., amelynek korábban Somogyi Lászlóné is tulajdonosa volt. A vesztesek közé tartozott a Borsi Imre köréhez sorolható Sear Kft. és M-Bond Kft.

Józsefvárosban fordított volt a felállás. Kocsis Máté polgármestersége alatt írt ki közbeszerzési pályázatot parkolóautomata-tisztításra a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ. Ezt a Borsihoz köthető M-Bond nyerte, az egyik vesztes pedig a Compassion volt. Egy másik kerületi közbeszerzési eljáráson pedig az Apcoa Kft. lett a győztes, a vesztesek közt pedig ott volt szintén a Compassion, illetve a Borsi Imre testvére érdekeltségébe tartozó Meload Hungary Kft.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,997lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő-tó fejlesztése

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. többek között egy százszobás szállodát és ökocentrumot építene a tó partján.