Fideszes lapigazgatót kapott a szaklap, miután MSZP-sek próbálták meg felvásárolni

Fideszes lapigazgatót kapott a szaklap, miután MSZP-sek próbálták meg felvásárolni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szövevényes ügyet tárt fel a magyar média világával foglalkozó hírportál, a Media1. A lap által megismert dokumentumok, iratok szerint a közelmúltban rendkívül közel került hozzá a több informatikai szaklapot, köztük a Computerworld-öt is gondozó kiadó, hogy a korábbi MSZP-s pártpénztárnok és országgyűlési képviselő, Puch László körei megszerezzék azt egy végrehajtón keresztül. Miután a kiadó elhárította a szocialisták korábbi szürke eminenciásának próbálkozását, a Fidesz ifjúsági szervezetének korábbi kabinetvezetőjét nyerték meg a Computerworld lapigazgatójának.

Computerworld a legnagyobb múlttal rendelkező magyar számítástechnikai szaklap, 1969 óta jelenik meg; 2012 óta a Project029 kiadóvállalat adja ki társlapjaival, a PC Worlddel és a GameStarral együtt.

Project029 Kft. többségi tulajdonosa egy Németországban élő magánszemély, Tóth Marcell. Ellene mint magánszemély ellen indult egy végrehajtási eljárás egy másik magánszemély kérelmére tavaly. Mivel rossz (nem a németországi) címére postázta a végrehajtó az ezzel kapcsolatos iratokat, ezért a végrehajtásról Tóth Marcell nem értesült időben, az eljárás elindult, abban a végrehajtó annak-rendje módja szerint lefoglalást foganatosított, és árverésre bocsátotta Tóth Marcellnek a kiadóvállalatban meglévő 97 százalékos üzletrészét. Tóth hiába hivatkozott arra, hogy rossz címre kézbesítették az értékesítéseket.

Ekkor lépett be a képbe a volt szocialista Puch László, mivel az ilyenformán lefoglalt üzletrészeket árverésre kell bocsátani, azon bárki licitálhat. A szemfüles Puch-közeli emberek licitáltak is, erről maga a volt országgyűlési képviselő nyilatkozott meglepő közvetlenséggel a Media1-nek. (Az, hogy valaki a strómanja nevében nyilatkozik már önmagában beismerő vallomás, ha érdeklik a cégháló szövevényei, olvassa el a szemlézett cikkben. - a szerk.)

Tóth Marcellnek csupán az volt a szerencséje, hogy időközben meg tudott egyezni a magánszemély követelőjével (aki a végrehajtást kezdeményezte), ellenkező esetben a licitálók ölébe hullott volna a szaklapbirodalom – minden bizonnyal a piaci ár alatt.

Az MSZP-s felvásárlási kísérletet követően még egy érdekes fejleményről szerzett tudomást a Media1 a Computerworld és kiadója háza tájáról. A napokban a Computerworld lapigazgatójának nevezték ki Bozsoki Dánielt, aki a Fidesz közeléből érkezett a szaklapcsaládhoz.

Bozsoki jelenleg is koordinátor a Digitális Jóléti Program Koordinációs Központjánál (amely egy állami, kormányzati projekt), emellett 2015 áprilisától 2016 szeptemberéig a Fidesz ifjúsági szervezeténél, a Fidelitasnál az Innovációs és Informatikai Kabinet vezetője volt, és különböző Külügyminisztériumi háttérintézményeknél, vállalatoknál is dolgozott. (Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak volt az elnöke.)