HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az MNB morató...

Az MNB moratóriumot kért a lakossági hitelek törlesztésére is

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Magyar Nemzeti Bank mai közleményében felszólítja a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a lakossági ügyfelek szemben is alkalmazzanak törlesztési moratóriumot. Amennyiben a hazai bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést. A háztartások ideiglenes fizetési nehézségeinek átvészelését segítendő a jegybank elvárja az újonnan kihelyezett személyi hitelek teljes hiteldíjmutatójának (THM) érdemi csökkentését is. A jegybank ugyanakkor a saját eszközeivel segíti a bankok működését.

Hétfő óta folyamatosan gyengül a forint, és szerda reggel újabb történelmi csúcsot döntött meg az euróval szembeni árfolyama, amikor 349,34 forintért lehetett a közösségi valuta egy egységéhez hozzájutni. Egyelőre nem látni a folyamat végét. A magyarázat szerint a koronavírus-járvány erősödése miatt minden befektető a biztonságos valutákba menekül.

Kormányzati Tájékoztatási Központ: Mindenki, a gyerekek és az idősek is, maradjanak otthon | Magyar Hang

Mindenféle járművezetői vizsgát, utánképzést is felfüggesztenek és néhány határállomás kivételével szinte teljesen leállt a nemzetközi vasúti személyszállítás.

A tőzsde sincs jobb állapotban, a ma reggeli nyitást követően a BUX gyorsan 4,9 százalékos zuhanásba váltott, amellyel túlszárnyalta a német, az olasz és a spanyol börze esését. A legnagyobb vesztesek az OTP 5,8 százalékos, illetve a Mol 7,3 százalékos eséssel.

A válság hatására a társasáházak is fizetési nehézségek elé néznek. Ennek kettős oka van. Egyrészt elsőként a panel házak földszintjén lévő kiskereskedők, vendéglátóipari egységek dobhatják be a törülközőt a nyitva tartás korlátozása miatt. Másrészt a gyárbezárások és egyéb korlátozások miatt várhatóan gyorsan növekvő lakossági fizetési nehézségek hatása is csökkentheti a közös költségek fizetési hajlandóságát.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,025lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Minszkben szörnyű a helyzet, lőnek…”

Erőt gyűjtenek a hétvége előtt a tiltakozók, így csökkent a tüntetések hevessége. Békésebb hangot ütött meg Lukasenka, a csalással vádolt belarusz elnök is. A szabadon engedett tüntetők viszont szörnyű túlkapásokról számolnak be.