Óriási gazdasági válságra számít az MTA volt gazdasági szakértője

Óriási gazdasági válságra számít az MTA volt gazdasági szakértője

Óriási gazdasági válsággal kell szembenéznie az országgyűlési választást ötödször is megnyerő Orbán Viktornak - véli Inotai András

Fotó: Shutterstock

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy hónap múlva óriási válság sújthatja Magyarországot, ennek terhét pedig a most győzelmét ünneplő Fidesz-kormányzás fogja viselni – mondta a Hírklikknek adott interjúban Inotai András, közgazdász. Az MTA Világgazdasági Kutatóintézet korábbi vezetője úgy látja, a most is magas infláció „kismiska” várható pénzromláshoz képest, a hazai lakáshiteleknek pedig akár a fele is bedőlhet.

Inotai arról is beszélt, hogy az Orbán-kormány mintegy 4,5 milliárd eurónyi összeget szórt el a választási kampányra, a 13. havi nyugdíjtól kezdve, az adó-visszatérítésen át, a rendvédelmiseknek előre hozott kifizetésekig – ennek a fedezetét a pénzpiacon vették fel, mégpedig olyan feltételekkel, amelyek körülményei nem ismertek. Utánpótlásra viszont nem feltétlenül számíthatnak, mivel az Európai Unió nem fog adni, a jogállamisági eljárást már meg is indították Magyarország ellen. 

A volt MTA-s szakértő szerint Orbán nem tud, soha nem is tudott válságot kezelni, így legfeljebb „brüsszelezve” tudja majd hárítani saját felelősségét, ám várhatón nem sok sikerrel. Annak pedig Inotai nagyon örül, hogy Orbánéknak kell kilapátolniuk azt a szemetet, amit 12 év alatt összehordtak. Az interjút teljes terjedelmében itt olvashatják el.

Választási percről percre közvetítésünket itt olvashatja!