Találkozott Márki-Zay Péterrel az egyik magyar püspök

Találkozott Márki-Zay Péterrel az egyik magyar püspök

Német László nagybecskereki római katolikus megyéspüspök és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt 2021. október 29-én a délvidéki Nagybecskereken (Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A határon túli magyarok helyzetéről tárgyalt pénteken Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Délvidéken – tette közzé a politikus a közösségi oldalán pénteken késő éjjel.

A tárgyalás témájánál is lényegesebb, hogy kivel beszélgetett a miniszterelnök-jelölti előválasztást megnyerő hódmezővásárhelyi polgármester. Tárgyalópartnere ugyanis Német László nagybecskereki római katolikus megyéspüspök volt és a határon túli magyarok helyzetének témáján túl „a családi értékekről” is eszmét cserélt a püspök és Márki-Zay. A találkozó Német László egyházmegyéjének székhelyén, a vajdasági Nagybecskereken jött létre.

Bár a Délvidéken született főpap, Német László 2008-as megyéspüspöki kinevezéséig a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKKP) titkára is volt, a Nagybecskereki egyházmegye szervezetileg nem valamely magyarországi érsekség, hanem a Belgrádi főegyházmegye alá tartozik, és Német László nem tagja a magyar püspöki konferenciának.

Német László püspök nem összetévesztendő Németh László hódmezővásárhelyi plébánossal, aki a 2018-as időközi polgármester-választás alkalmával Márki-Zay Péter ellen, a Fidesz mellett kampányolt a város templomában.