Anya majd később sír – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 21. száma jelenik meg október 5-én, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

Hirdetés

– Az emberek létükből fakadóan mindig szoronganak, a kormány erre ad hamis választ. A társadalom pedig képmutató, leplezi a valóságot – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Vekerdy Tamás. A pszichológussal Orbán Viktor letegezéséről, társadalmi frusztrációinkról, macsóságról, valamint a Nemzeti alaptantervről és a családon belüli erőszakról is beszélgettünk.

– Románia Felcsútján, Scornicesi településen jártunk, ahol a Kárpátok Géniusza született. A faluból lett város hatalmasat fejlődött Nicoale Ceausescu uralkodása idején, de aztán visszanyalt a fagyi – immár innen is Olaszországba, Franciaországba és máshova menekülnek a fiatalok, az otthon maradók pedig hosszan elmélkedhetnek arról, hogyan múlik el a világ dicsősége.

– Alig egy héttel kilakoltatása előtt rendelt el nyomozást a kecskeméti ügyészség egy devizahiteles olvasónk ügyében, mert felvetődött a gyanú, hogy hitelezői kétszeresen szeretnék behajtani rajta tartozását, így a kilakoltatást is leállították.

– Politikusok körüli erőtérről, ellenzéki együttműködésről beszélnek a pártjukat elhagyó vagy párthoz nem tartozó politikusok, de egyelőre rejtély, pontosan hová fog kifutni mindez. A Magyar Hang az érintetteket kereste a válaszokért. Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Vona Gábor és Márki-Zay Péter a „közös” utakról.

– Közpénzzel tömte felesége cégét a demecseri polgármester.

– Felcsillant a remény a devizahitelesek előtt.

– Minimálbér-emelés: egyszerre sok és kevés.

– Rózsafát sorsára hagyta előző polgármestere. Iskolaépítés és kármentés Baranyában. Riport.

– A neve legyen Fort Trump!

– Korai lenne még leírni Merkelt – Lassan alkalmazkodik, de felveszi a neki dobott kesztyűt a berlini elit.

– A gyilkosság, ami felébresztette Szlovákiát – a Kuciak-gyilkosság következményei

– Megújul Aquincum egyik amfiteátruma, az MNV azonban erről sem nyilatkozik.

– Viharfelhők a beregszászi konzulátus felett.

– Különböző értékű kisállamok. Nyolcvan éve írta alá a négy európai hatalom a müncheni egyezményt.

– Kritika a Secondhand. Szovjetűdök című darabról, valamint Cormac McCarthy új könyvéről.

Hirdetés

– „A franciák rettentően gyanakvó emberek” – interjú Pamela Druckermannal.

– Nem hagyják elveszni az ifjú tehetségeket. Indul a kézis Elit program.

– Publicisztika: B. Molnár László a határon belül és túl elköltött focimilliárdokról; Torkos Matild arról, hogy mi lenne, ha Garancsi István a teljes vagyonát megosztaná Orbán Viktorral; György Zsombor arról, hogy nincs diszkréció a banki ügyintézésnél; Szerető Szabolcs az ellenzék válságáról; Horváth Zoltán a garantált bérminimumról; Puzsér Róbert: Igazságot Szél Bernadettnek!; Benedek Szabolcs: A fiumei puskagolyó; Gazda Albert: Kávé és croissant; Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései; Marabu rajza.

Keresse a lapot október 5-től, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.