„Ránk fog dőlni ez az ország” – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 24. számának címlapja A Magyar Hang 24. számának címlapja

A Magyar Hang 24. száma jelenik meg október 26-án, pénteken. Még több tartalommal, közösségünket megerősítve megyünk tovább. Változatlan áron – négy oldallal vaskosabb újságot adunk! Ízelítő a tartalomból.

Hirdetés

– A hajléktalanok ügyében nem született megoldás, a fedél nélkül élők inkább csak elbújtak valahol, külvárosokban, erdőkben húzták meg magukat – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Iványi Gábor. Az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke szerint a kriminalizálással csak felgyorsították emberi elmúlásukat, miközben tömegeket fenyeget most is az utcára kerülés réme. A lelkésznek lenne mondanivalója a miniszterelnöknek, ha meghallgatná. Interjú.

– Újra itt a nukleáris elrettentés kora?

– Befurakodna az állam a nyugdíjpénzek piacára. Barcza György sejtelmes szavait követően mindenki találgatni kezdett.

– Az emelkedő infláció vesztesei az idősek.

– „Bementünk volna a tüntetőkkel a köztévébe” – Mirkóczki Ádám, a Jobbik kommunikációs igazgatója szerint a cél, hogy ciki legyen az állami médiában dolgozni és ott nyilatkozni.

– Szemet hunyó traffipaxok. Miközben a rendőrség októbertől szigorított az utakon – például már nem közlik előre, hol mérnek a traffipaxai –, több mint három évvel az üzembe állításuk után sem használják a mindent látó mobil eszközök valamennyi funkcióját.

– Elárasztja hazánkat a génmódosított importszója. Az itthon termelt, GMO-mentes növényt külföldre viszik, mert ott többet fizetnek érte.

– Nem hülyék, inkább mi vagyunk azok. Néha a legjobb szándékú ember sem tudja, hogyan beszéljen egy értelmi sérülttel.

– Vége a Nyugat által dominált világnak? Dmitrij Szuszlov orosz kutató szerint a globális konfrontációval jellemezhető átmenet korát éljük.

– A Fertő tó osztrák oldalán. Életképek az Ausztriában dolgozó magyarok mindennapjaiból. Havas Henrik riportja.

– A földimalaccal egy teljes ág veszne el.

– Doktorok koldusboton, priccsen, szállón. Riport a Menhely Alapítvány józsefvárosi éjjeli menedékéről.

– A lépre csalt miniszterelnök – Nagy Imre és 1956.

– Először és vélhetően utoljára láthatjuk egyben a németalföldi mester, idősebb Pieter Bruegel majdnem teljes életművét. A Bécsi Szépművészeti Múzeum kiállításának egyetlen hibája a festőművész népszerűsége.

– Martinovics mi vagyunk – interjú Cserna-Szabó Andrással.

– Addig jó, amíg béke van – Tompos Kátya-interjú.

– A versenyképesség tényleg nemzeti ügy. Nem sikerül felzárkóznunk még a V4 többi tagjához sem a tudás, az innováció vagy az egészségi állapot terén. Csath Magdolna írása a Hajrá, Magyarország rovatunkban.

Hirdetés

– Kritika az X – A rendszerből törölve című magyar filmről.

– „Katinka úgy edz, mint egy terminátor” – interjú Sós Csaba szövetségi kapitánnyal.

– Publicisztika: Dévényi István a kultúrharcról, Ugró Miklós a szegénységről, Szerető Szabolcs az október 23-i eseményekről, Torkos Matild ‘56 hőseiről, Rakusz Lajos a versenyképességről, Gazda Albert a hagymáról és a húsról, Puzsér Róbert Orbánról és a rinocéroszról. Hegyi Zoltán folytatja a mindenes feljegyzéseit, Marabu pedig új karikatúrával jelentkezik.

– Kilátnék valamerre – Győrffy Ákos prózája.

Keresse a lapot október 26-tól, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.