HIRDETÉS

Divatdiktátorok – Magyar hang-ajánló

Webszájtunkra cikkeinknek csupán egy része kerül fel teljes terjedelemben. Ha előfizet lapunkra, összes cikkünket olvashatja, és ezzel egyben támogatja független szerkesztőségünk munkáját és fennmaradását.

A Magyar Hang 13. száma jelent meg augusztus 10-én, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

– Akik harminc éve váltógazdálkodásban vannak hatalmon, kizárólag a saját pecsenyéjüket sütögetik, havi jövedelmükért adják el a népet – véli Herczeg Zoltán. A divattervező szerint a kormány ahelyett, hogy szolgálna, ellenünk használja fel a hatalmát, és az ellenzék sem különb: majd mindannyian a Fidesz kollaboránsai. A Fehér Szalag Mozgalmat elindító Herczeg mégis bizakodó, mint mondja, a gyermekeink elhozhatják a változást. interjú.

– Az izzó tűzgyűrű. Az elmúlt hetekben Balin és Lombokon bekövetkezett tragikus földmozgások ismét ráirányították a figyelmet a csendes-óceáni térség mélyében zajló veszélyforrásra.

– A kórházigazgatóknak is hadat üzent a NER. Hová tűnt a vécépapír? Az egészségügyi intézményvezetők felelősségét feszegetik.

HIRDETÉS

– Több százezer katás vállalkozó menetel a nyugdíj felé úgy, hogy minden bizonnyal „éhen hal” időskorában, hacsak nem tesz valamit a kormány ennek elkerülésére. Nem biztos azonban, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) emelése a legjobb megoldás erre – fejtegette a Magyar Hangnak Vadász Iván adószakértő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) ötletelése kapcsán.

– A BMW-gyár magyarországi letelepedésével túlságosan függeni fog a magyar gazdaság a járműipartól, ami igen nagy veszélyt jelent. A beruházás a BMW versenyképességét növeli, s nem az országét, hiszen nem tudásalapú magyar munkahelyeket jelent. Egyébként sem látható az az átfogó nemzetstratégia, amely a tudásalapú társadalom felé segítené az országot, pedig a gondolkodó, kreatív és intelligens emberek országává kell válni – nyilatkozta a Magyar Hangnak Csath Magdolna, a Szent István Egyetem professor emeritája.

– Olaszliszka: két lincselő már kiszabadult. A településen jártunk, ahol a helyiek elmondása szerint azóta sem enyhült a feszültség. Riport.

– Magyarország jobban teljesít – szavakban. Ha a tényekre figyelünk, a helyzet rosszabb, sőt az is nyilvánvaló, hogy mostanában lépünk rá a nyílegyenesen katasztrófába vezető útra. A kormányzat tisztában van a tényekkel – mégsem tesz semmit a baj elhárítására. Ha a tényeket nézzük, akkor a megnyíló demográfiai szakadékot látjuk.

– Élet Mugabe után: Zimbabwe választott, de félő, nyugalom nem lesz.

– Bár Donald Trump adminisztrációja szakított a liberális internacionalizmus alapelveivel, biztonsági téren politikai irányvonala hegemonisztikus maradt, mint elődeié. Barry Posen amerikai politológus szerint az sem lehet állítható, hogy ez a nem a liberalizmusra épülő stratégia szilárdabb lenne, mint liberális párja.

HIRDETÉS

– Nehéz lesz a visszaút a szexuális visszaélések után. Kevés durvább dolog létezik, mint kihasználni azokat, akiken segíteni kellene. Az Oxfam-botrány után az érintett szervezetet faggattuk, hogyan próbálják meg visszanyerni az emberek bizalmát.

– Nem kellett sokáig találgatnunk, hogy a múlt értékeit előszeretettel felemlegető hatalom vajon miért bontja le ilyen elszántan a magyar örökségvédelmi rendszert, a választ gyorsan megkaptuk: a feladatát megfelelően ellátó hivatalos szerv csak útban lett volna. A szakmai munka ugyanis amellett, hogy hosszú és unalmas, felesleges akadályokat gördít a NER haszonélvezőinek új hobbija, a kastélyvásárlás és -felújítás elé. A járási hivatalokba és magáncégekbe szétszórt örökségvédelmi szakemberek jóval kevesebb gondot okoznak, valódi rendszer híján pedig végre úgy működhet minden, ahogy azt elvárják tőle: kontroll nélkül.

– Szerbiában van éppen elég üres ház, ne telepítsék be ide ezeket az embereket! – így fakadt ki néhány hete egy férfi a vajdasági Melence közösségi oldalán, ahol már hónapok óta forrnak az indulatok. A Nagybecskerek melletti településen ugyanis júniusban petíciót indítottak a helyi lakosok, hogy megakadályozzák a koszovói cigányok betelepítését a faluba. A szerb média természetesen azonnal felkapta a hírt, kezdetben rasszizmussal vádolva a kezdeményezőket, azonban a nagyszámú aláírás végül ráirányította a figyelmet az egyre veszélyesebb helyzetre.

– Egy perc alatt ellophatják az arcunkat. Ha nem vigyázunk az adatainkra, könnyen egy hergelő Twitterprofilon láthatjuk viszont magunkat.

– Amikor a legjobbak döntenek arról, ki a legjobb. Rácz Félix szerint a WBSS-tornák szakmailag, pénzügyileg is a profi ökölvívás csúcsát jelentik.

– A láthatáron egy újabb csodastadion. Sebastian Coe Budapestet tartja a legalkalmasabbnak a 2023-as atlétikai vb házigazdájának.

– Második Guinness-rekordját állította fel másfél hete Londonban Hegedűs László a kerékpározás ügyességi szakágában, a triálban. Pedig az előjelek mind ellene szóltak a kísérlet előtt.

Publicisztika: Lányi András: Jelentés a kis szigetekről – Török Gábornak; Böcskei Balázs: Értelemadás 2018; Torkos Matild: Prés alatt; Lukácsi Katalin: Esélyt a Felháznak; Dévényi István: Pőre valóság; Puzsér Róbert: Az illiberális módszertan forrása – Filippov Gábor írásának margójára; Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései (10. rész); Benedek Szabolcs: Tizedik; Marabu karikatúrája

HIRDETÉS

Kritika: Ágh Attila: Civilizációs válság Magyarországon; Barátom, Róbert Gida

Keresse a lapot augusztus 10-től, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Legolvasottabbak

HIRDETÉS

Kiemelt ciikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!

HIRDETÉS