HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Szijjártó Pét...

Szijjártó Péter karácsonyfát szeretne, nem gúlaszerű dobozokat

HIRDETÉS

Az ENSZ és az Európai Bizottság akarata találkozott, az illegális bevándorlás legalizására és az európai emberek elárulása folyik mindkét szervezet részéről – ezt Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette ki Brüsszelben, ahol az uniós külügyminiszterek tanácskozásán vett részt.

HIRDETÉS

Szijjártó szerint három éve ugyanaz a vita folyik: megállítani, vagy szervezni kell-e a migrációt és mára világossá vált, hogy Brüsszelben és New Yorkban is szervezni akarják a bevándorlást, nem pedig gátat szabni annak. A külügyminiszter úgy gondolja, az ENSZ által előkészített globális migrációs és a globális menekültügyi megállapodás kizárólag arra szolgál, hogy az illegális bevándorlást legalizálják és elősegítsék. Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy az előkészítő tárgyalásokon az Európai Unió tagállamai közül csak Magyarország állt ki az európai érdekek mellett, bár azóta több ország is erre az álláspontra jutott.

Karácsonyi ajándék populistáknak az ENSZ migrációs paktuma | Magyar Hang

Szó sincs arról, hogy a világszervezetben dőlne el, be kell-e fogadnunk a jövőben kötelezően a migránsokat.

HIRDETÉS

A külügyminiszter beszélt arról is, hogy ennek támogatására Brüsszel migránsvízumokat akar bevezetni. Ezeknek a „migránsvízumoknak” a hivatalos elnevezése egyébként humanitárius vízum, és csak a menedékkérők számára (tehát például a gazdasági bevándorlóknak nem) nyújt lehetőséget, hogy valamely tagállamának konzulátusán beadják igényüket, ott pedig egy előzetes szűrés után egyszeri beutazási lehetőséget kapnak az adott tagállamba, csak a menedékkérelem beadása érdekében. A cél az, hogy ezek a személyek ne az embercsempészek segítségét vegyék igénybe és ne kockáztassák az életüket, miközben illegális úton igyekeznek Európa felé, vagyis a cél éppen az illegális bevándorlás mérséklése.

Brüsszelben felvetettük ezt az ellentmondást Szijjártó Péternek, és megkérdeztük, hogy ennek fényében nem tartja-e praktikusnak a humanitárius vízumot. A külügyminiszter szerint akik Európa felé akarnak jönni, azok vissza fognak élni ezzel a lehetőséggel, s úgy véli, minden ilyen intézkedés meghívásnak számít. Ehelyett oda kell vinni a segítséget, ahol baj van, ha pedig valaki elhagyni kényszerült az otthonát, akkor a hozzá eső legközelebbi biztonságos országban kell számára menedéket nyújtani.

Európai Hang

A külügyminiszter Brüsszelben beszélt arról, hogy a tudjukkik (soros, brüsszel, migráncsok, nazgulok) el akarja venni a karácsonyt. Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy Európában nincs…

A miniszter összefoglalta azt is, hogy mi az, amit meg akar védeni: „Mi egy olyan Európai Uniót akarunk a jövőben is, ahol a karácsony az karácsony, ahol karácsonyfa van, meg betlehem és nem egymásra rakott gúlaszerű dobozok karácsony gyanánt. Szögezzük le, mi azt gondoljuk, hogy Európának ragaszkodnia kell a saját tradícióihoz, a saját örökségéhez, éppen ezért ellent kell állni minden egyes olyan kísérletnek, amely az Európai Unió népességének végzetes megváltoztatására irányul” – jelentette ki. Szijjártó szerint Európában nincs menekültkérdés, csak migrációs kérdés és az illegális bevándorlókra Magyarország nem hajlandó menekültként tekinteni. A miniszter olyan becslésekre is hivatkozott, amelyek arról szólnak, hogy Európa közvetlen szomszédságában 30–35 millió olyan ember él, aki könnyen megindulhat Európa felé.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,937lájkolóTetszik
2,127követőKövetés
15,706feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mennyire vagy csalódott, Bori? – Magyar Hang-ajánló

Páros interjú Péterfy Borival és Gergellyel, beszélgetés Donáth Annával, riport az ukrán-magyar határról, könyvheti melléklet. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A 10 és a Woyzeck az idei színházi találkozó győztese

A Radnóti Színház darabja viheti haza a legjobb rendezés díját, míg a Nemzeti Színház a legjobb előadásét a POSZT-ról.

Halálvitamin