HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Orbán is aláí...

Orbán is aláírta a menekülteket védő megállapodást

HIRDETÉS

Áttörés történt az egyiptomi Sarm-es-Sejkben, az Arab Liga és az Európai Unió között a migráció kérdésében tartott csúcstalálkozón. Az ülés témája a biztonság, a migráció és a gazdasági fejlődés, a kétnapos tanácskozáson huszonnégy uniós állam-, illetve kormányfő vesz részt. Legalábbis abban mindenképpen áttörés, hogy a közös nyilatkozatot Orbán Viktor is ellátta kézjegyével. Ebben többek között olyan kitételek szerepelnek, mint a menekültek védelme és támogatása, a gyűlöletre és az intoleranciára való uszítás elítélése, valamint az illegális bevándorlás elleni küzdelem megerősítése.

HIRDETÉS

A kabinet legutóbbi plakátkampányát nem éppen a nyilatkozat betűi szerint tervezték meg.

Mindenesetre Orbán Viktor szeme sem rebbent, amikor aláírta a közös nyilatkozatot. Beszédében ugyanakkor hangsúlyozta, nem mindegy, hogy az egyre erősödő migrációs válságnak irányítói vagy elszenvedői akarunk lenni. Elmondta, tapasztalatai szerint az európai-arab kapcsolatokra és a migrációs politikára leginkább az embercsempészek, a terrorszervezetek, az illegitim erőcsoportok, az ngo-k, a pénzügyi spekulánsok és a média gyakorolnak erős befolyást. A magyar kormány viszont azt szeretné, hogy a jövőben a legitim politikai vezetők közösen szabjanak irányt az eseményeknek, ezért a mai közös deklaráció rendkívül értékes szerinte.

Magán a csúcstalálkozón többen felszólaltak a gyűlöletbeszéd ellen, míg Angela Merkel német kancellár felszólította az arab vezetőket, hogy támogassák a politikai változás folyamatát Szíriában, aminek következtében hazatérhetne az országból elmenekült mintegy 6 millió ember.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,555lájkolóTetszik
2,564követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A kormányközeli Nézőpont szerint nagy győzelem előtt áll Tarlós

A közvéleménykutató szerint a biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsony Gergely közös ellenzéki jelöltre, 7 százalékuk pedig Puzsér Róbertre szavazna.

Szürke zóna