HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Orbán is aláí...

Orbán is aláírta a menekülteket védő megállapodást

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Áttörés történt az egyiptomi Sarm-es-Sejkben, az Arab Liga és az Európai Unió között a migráció kérdésében tartott csúcstalálkozón. Az ülés témája a biztonság, a migráció és a gazdasági fejlődés, a kétnapos tanácskozáson huszonnégy uniós állam-, illetve kormányfő vesz részt. Legalábbis abban mindenképpen áttörés, hogy a közös nyilatkozatot Orbán Viktor is ellátta kézjegyével. Ebben többek között olyan kitételek szerepelnek, mint a menekültek védelme és támogatása, a gyűlöletre és az intoleranciára való uszítás elítélése, valamint az illegális bevándorlás elleni küzdelem megerősítése.

HIRDETÉS

A kabinet legutóbbi plakátkampányát nem éppen a nyilatkozat betűi szerint tervezték meg.

Mindenesetre Orbán Viktor szeme sem rebbent, amikor aláírta a közös nyilatkozatot. Beszédében ugyanakkor hangsúlyozta, nem mindegy, hogy az egyre erősödő migrációs válságnak irányítói vagy elszenvedői akarunk lenni. Elmondta, tapasztalatai szerint az európai-arab kapcsolatokra és a migrációs politikára leginkább az embercsempészek, a terrorszervezetek, az illegitim erőcsoportok, az ngo-k, a pénzügyi spekulánsok és a média gyakorolnak erős befolyást. A magyar kormány viszont azt szeretné, hogy a jövőben a legitim politikai vezetők közösen szabjanak irányt az eseményeknek, ezért a mai közös deklaráció rendkívül értékes szerinte.

Magán a csúcstalálkozón többen felszólaltak a gyűlöletbeszéd ellen, míg Angela Merkel német kancellár felszólította az arab vezetőket, hogy támogassák a politikai változás folyamatát Szíriában, aminek következtében hazatérhetne az országból elmenekült mintegy 6 millió ember.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,238lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Alternatív országgyűlést hozna létre Vona Gábor

Eljött az idő arra, hogy az ellenzék létrehozzon egy árnyékországgyűlést. Erről Vona Gábor beszélt az ATV „A nap híre" ...