HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Orbán is aláí...

Orbán is aláírta a menekülteket védő megállapodást

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Áttörés történt az egyiptomi Sarm-es-Sejkben, az Arab Liga és az Európai Unió között a migráció kérdésében tartott csúcstalálkozón. Az ülés témája a biztonság, a migráció és a gazdasági fejlődés, a kétnapos tanácskozáson huszonnégy uniós állam-, illetve kormányfő vesz részt. Legalábbis abban mindenképpen áttörés, hogy a közös nyilatkozatot Orbán Viktor is ellátta kézjegyével. Ebben többek között olyan kitételek szerepelnek, mint a menekültek védelme és támogatása, a gyűlöletre és az intoleranciára való uszítás elítélése, valamint az illegális bevándorlás elleni küzdelem megerősítése.

A kabinet legutóbbi plakátkampányát nem éppen a nyilatkozat betűi szerint tervezték meg.

Mindenesetre Orbán Viktor szeme sem rebbent, amikor aláírta a közös nyilatkozatot. Beszédében ugyanakkor hangsúlyozta, nem mindegy, hogy az egyre erősödő migrációs válságnak irányítói vagy elszenvedői akarunk lenni. Elmondta, tapasztalatai szerint az európai-arab kapcsolatokra és a migrációs politikára leginkább az embercsempészek, a terrorszervezetek, az illegitim erőcsoportok, az ngo-k, a pénzügyi spekulánsok és a média gyakorolnak erős befolyást. A magyar kormány viszont azt szeretné, hogy a jövőben a legitim politikai vezetők közösen szabjanak irányt az eseményeknek, ezért a mai közös deklaráció rendkívül értékes szerinte.

Magán a csúcstalálkozón többen felszólaltak a gyűlöletbeszéd ellen, míg Angela Merkel német kancellár felszólította az arab vezetőket, hogy támogassák a politikai változás folyamatát Szíriában, aminek következtében hazatérhetne az országból elmenekült mintegy 6 millió ember.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,889lájkolóTetszik
3,603követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek