HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Trump szerint...

Trump szerint Orbán nagyszerű munkát végzett

HIRDETÉS

Az előzetesen tervezett forgatókönyvnek megfelelően lezajlott Orbán Viktor és Donald Trump találkozója a washingtoni Fehér Házban. Hírügynökségi beszámolók szerint a magyar miniszterelnök hazai idő szerint nem sokkal este nyolc után érkezett az Egyesült Államok elnökének rezidenciájára, amelynek bejáratánál az amerikai elnök szivélyesen fogadta. A magyar miniszterelnök ezt követően a protokollnak megfelelően írt a vendégkönyvbe, majd lebonyolították első, negyedórás tárgyalásukat. 

Orbán Viktor miniszterelnök, Donald Trump amerikai elnök vendége találkozójukon beír a vendégkönyvbe a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében 2019. május 13-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
HIRDETÉS


Nem sokkal később a két vezető sajtótájékoztatót tartott, ahol az M1 beszámolója alapján Trump azt mondta Orbánról: jó munkát végzett, biztonságban tartotta Magyarországot. „Magyarország a NATO büszke tagja, kicsit megismertük egymást, beszélünk majd a kereskedelemről, és sok más témáról. Remek időt fogunk együtt tölteni” – mondta az amerikai elnök. 

Donald Trump amerikai elnök (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a washingtoni Fehér Házban 2019. május 13-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Orbán Viktor büszkeségét fejezte ki amiatt, hogy sok magyar hozzájárult az Egyesült Államok fejlődéséhez, majd úgy fogalmazott:

„Örülök, hogy ismét itt lehetek, és megint fiatal lehetek, hiszen 20 éve volt, hogy utoljára itt voltam.”

Gyorsan szóba került a migráció is: mint fogalmazot, támogatják egymást a migráció elleni harcban, és megvédik a keresztény közösségeket.

Izgalmas találkozó: Ma tárgyal Donald Trumppal Orbán Viktor | Magyar Hang

Tizennégy év után ismét legmagasabb szinten fogadják Washingtonban a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktor a Fehér Házban fog egyeztetni Donald Trumppal. Az előzetes hivatalos bejelentés igen szűkszavú volt, aszerint kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdésekre fókuszálnak majd. Azonban kellemetlen kérdések is szóba kerülhetnek, úgy mint a Moszkvával és Kínával való kapcsolatok.

Trump erre annyit fűzött hozzá, hogy Orbán nagyszerű munkát végzett a keresztény közösségek védelmében, és a két ország kapcsolata nagyon jó. Újságírói kérdésre az amerikai elnök kifejtette azon véleményét is, miszerint az emberek tisztelik Orbánt, aki sokak szerint helyesen lépett fel a bevándorlás tekintetében is. „Európában abból is fakadnak problémák, hogy máshogy csinálták, mint a magyar miniszterelnök” – fogalmazott.

HIRDETÉS

A távirati iroda összefoglalója szerint a találkozó jóval hosszabb ideig tartott, mint tevezték, és egy szűk körű megbeszéléssel kezdődött, amelyen Donald Trump és Orbán Viktor mellett részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Michael Bolton, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója. A szűk körű megbeszélést plenáris tanácskozás követte.
     
    

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,103lájkolóTetszik
2,842követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek