HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Gulyás Gergel...

Gulyás Gergely: A Fidesz maradna a Néppártban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Miután nem jött be Orbán Viktor vágya, hogy egy erős, általa bevándorlásellenesnek nevezett frakció létesülhessen az új Európai Parlamentben, úgy tűnik, meggondolta magát a Fidesz, és mégis maradna az Európai Néppártban. Mindenesetre a frakcióválasztást maga Gulyás Gergely kancelláriaminiszter jelentette be egy német lapnak, a Die Weltnek adott interjújában.

„Azt hiszem, jobb ott nekünk. Az Európai Néppárt számára is az a jobb, ha megtart minket” – olvasható többek között az interjúban Gulyástól, amit megfejelt olyan kijelentésekkel, mint például az, hogy lehetnek olyan témák, amikor a magyar kormánypárt együtt tudna működni akár a balközéppel, a nagyon megerősödött zöldekkel, de akár a liberálisokkal is. És ez az igazi fordulat, ugyanis a választási kampányban éppen őket nevezték Soros-bérenceknek vagy bevándorláspártiaknak. Hogy mindezt miként fogja majd itthon a választóinak beadagolni a Fidesz, az egyelőre még kérdés, ám jelenleg az a legfontosabb Orbán Viktornak, hogy valahogy sikerüljön visszaoldalognia a Néppártba.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ugyanakkor Gulyás Gergely továbbra sem tudja elképzelni, hogy a Fidesz támogassa Manfred Weber bizottsági elnökké választását, és azt állította, bőven van a néppártiak között olyan politikus, aki alkalmas lenne Juncker utódjának. Mindenesetre az sem lehet véletlen, hogy a magyar kormány bizonytalan ideig elhalasztotta a közigazgatási bíróságok eredetileg 2020-ra tervezett bevezetését.

Véget ért a két nagy európai pártszövetség hegemóniája, az alkuk kora elé nézünk – percről percre | Magyar Hang

Noha a Népszava kedd reggel még arról írt, hogy a fideszes EP-képviselők pártjuk felfüggesztése ellenére az Európai Néppárt teljes jogú tagjaként vehetnek részt az újjáalakult frakció tevékenységében, délutánra kiderült, ez nem fedi a valóságot. A lap ugyanis utolérte az Európai Néppárt szóvivőjét, Pedro López de Pablót, aki közölte, hogy a Fidesz EP-képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppártban, így Szájer József sem pályázott a csoport vezetőségébe, azaz nem lehet ismételten alelnök.

HIRDETÉS

„A frakcióban ugyanazok a szabályok érvényesek, amik a pártcsaládban, azaz a Fidesz a tagságának felfüggesztése alatt semmilyen tisztséget nem tölthet be az Európai Néppártban” – mondta a szóvivő.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,978lájkolóTetszik
3,651követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.