Újra miséznek a Notre-Dame-ban

Újra miséznek a Notre-Dame-ban

A Notre-Dame összedőlő tornya (Fotó: Twitter/Emma Waudby)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szűkkörű szentmisét tartanak a párizsi Notre-Dame-ban június 15-én, szombaton – írja a Magyar Kurír a La Croix francia katolikus lapra hivatkozva. A párizsi érsek által bemutatandó szentmisén körülbelül húsz, a katedrális életében jelentős egyházi személy fog részt venni, a templom oltára felszentelésének hagyományosan ünnepelt évfordulóján.

A részletekről Patrick Chauvet, a templom plébánosa számolt be a Famille Chretienne katolikus lapnak. A szentmise főcelebránsa Michel Aupetit párizsi érsek lesz. Az ünnepi alkalmon a főpásztor mellett hét pap fog koncelebrálni, a Notre-Dame egyik sértetlenül megmaradt hátsó oldalkápolnájában, ahol a szentmisén elhelyezik a székesegyház legbecsesebb és sikeresen kimentett ereklyéit: Jézus töviskoronáját, keresztjének egy darabkáját és az egyik szöget, amivel a keresztre szögezték a római katonák.

Ez lesz az első liturgikus esemény a templomban az áprilisi tűz óta. A misét a francia televízió élőben közvetíti, ha a hatóságok engedélyezik, a híveknek lehetőségük lesz a katedrális előtti térről követni azt.

Címkék: Notre-Dame, La Croix