HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „Döglött magy...

„Döglött magyar a jó magyar!” – szankciókat vár a külügy

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A magyar kormány elvárja a román hatóságoktól, hogy körültekintően vizsgálják ki és szankcionálják a botrányos Craiova-Honvéd meccsen történteket.

A jobbikos Sneider Tamás írásbeli kérdésében idézte fel, hogy a mérkőzést megelőző éjjel a magyar szurkolókat sörösüvegekkel és kövekkel dobálták meg, a magyar csapat játékosainak szálláshelyénél petárdákat durrogtattak. A meccsen pedig folyamatosan magyarellenes rigmusokat skandáltak a szurkolók, egyebek mellett például azt, hogy „Döglött magyar a jó magyar!”. Így hát arra volt kíváncsi, hogy a magyar kormány milyen diplomáciai lépéseket tesz most.

A kérdésre válaszoló Menczer Tamás külügyi államtitkár leszögezte, hogy magyar kormány elfogadhatatlannak tart minden magyarellenes megnyilvánulást, így a romániai mérkőzésen történt eseményeket is. – Elvárjuk a román hatóságoktól, hogy a legkörültekintőbben vizsgálják ki az ügyet és a törvényi előírásoknak megfelelően szankcionálják az előállított rendbontókat – írta.

Vérnek kell folynia? | Magyar Hang

Ha így fújják le a mecccset, akkor sem a stadionon belül, sem azon kívül nem tudjuk garantálni mindenki testi épségét! – ezt mondta CS U Craiova-Budapest Honvéd Európa-liga-mérkőzés biztosításáért felelős román csendőrparancsnok, amikor a botrány közben az illetékesek azon tanakodtak, tovább engedjék-e a játékot, vagy se.

Az államtitkár annyit tett még hozzá, hogy a minisztérium rendszeresen együttműködik a szurkolói csoportokkal, és mindent megtesznek a biztonságuk érdekében.

HIRDETÉS

Lapunk is beszámolt a botrányos mérkőzésről. A hosszabbítás végén ugrott a két csapat egymásnak, ekkor a hazai szurkolók egyike egy hanggránátot dobott be a pályára, ami a játékvezető mellett robbant. A detonáció leterítette a bírót és fél órán át ment a tanakodás, hogy mi legyen. A folytatásba beszállt a helyi csendőrparancsnok is, aki jelezte, nem tudja garantálni a szurkolók biztonságát, ha akkor lefújják a meccset. Végül a negyedik játékvezetővel befejeződött a mérkőzés, a tizenegyespárbajban pedig a Honvéd maradt alul.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,479követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Meghaladta a hatmilliót a fertőzöttek száma

A világban 6 060 207-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 369 156, a gyógyultaké pedig 2 456 790-re emelkedett.