HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „Rajtunk vert...

„Rajtunk verték le Milosevic bűneit!”

HIRDETÉS

Figyelem, figyelem! Légiriadó! Újvidék polgárai, mindenki azonnal vonuljon az óvóhelyére! – kiáltotta az éterbe az Újvidéki Rádió 1999. május 6-án délután 3 órakor. Mirjanáék házát ekkor iszonyatos erejű robbanás rázta meg. Ahogy az asszony a szirénazajban a többemeletes lakóházból futott le a pincébe, a nagy robajtól még a lépcsőn is elesett, miközben a sűrű, szálló port nyelte. A Jugoszlávia elleni NATO-légibombázás 43. napján történt ez, amellyel az észak-atlanti katonai szövetség arra akarta rászorítani Slobodan Milosevicet, hogy üljön tárgyalóasztalhoz a koszovói kérdés rendezése érdekében.

HIRDETÉS

(…)

Az újvidéki Heréskert negyedben, a Molnár Gyula utcában járunk, ahol Mirjana és szomszédai most a Magyar Hangnak beszélnek a húsz évvel ezelőtti eseményekről. Az idős asszony szinte pontosan meg tudja mutatni a kráter helyét, amiről egy fotós a rakéta becsapódása után fényképet is készített az iskola tetejéről, amely aztán bejárta a világsajtót.

Provokáló múzeum a Vajdaság szívében | Magyar Hang

– Nem értettük, miért ide lőtték a rakétát, nem volt itt semmi – mondja most Mirjana, miközben szomszédai találgatják, mire is célozhattak a NATO gépei. Rade, a szomszéd utcában lakó férfi szerint innen legalább fél kilométerre van a legközelebbi kaszárnya, így valószínűtlen, hogy az lett volna a célpont. Vagy ha az is volt, akkor igazán rosszul célozhattak.

(…)

HIRDETÉS

A teljes újvidéki riportot keresse a Magyar Hang szeptember 27-én megjelent 2019/39. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/39. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,644lájkolóTetszik
2,795követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek