HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „Rajtunk vert...

„Rajtunk verték le Milosevic bűneit!”

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Figyelem, figyelem! Légiriadó! Újvidék polgárai, mindenki azonnal vonuljon az óvóhelyére! – kiáltotta az éterbe az Újvidéki Rádió 1999. május 6-án délután 3 órakor. Mirjanáék házát ekkor iszonyatos erejű robbanás rázta meg. Ahogy az asszony a szirénazajban a többemeletes lakóházból futott le a pincébe, a nagy robajtól még a lépcsőn is elesett, miközben a sűrű, szálló port nyelte. A Jugoszlávia elleni NATO-légibombázás 43. napján történt ez, amellyel az észak-atlanti katonai szövetség arra akarta rászorítani Slobodan Milosevicet, hogy üljön tárgyalóasztalhoz a koszovói kérdés rendezése érdekében.

(…)

Az újvidéki Heréskert negyedben, a Molnár Gyula utcában járunk, ahol Mirjana és szomszédai most a Magyar Hangnak beszélnek a húsz évvel ezelőtti eseményekről. Az idős asszony szinte pontosan meg tudja mutatni a kráter helyét, amiről egy fotós a rakéta becsapódása után fényképet is készített az iskola tetejéről, amely aztán bejárta a világsajtót.

Provokáló múzeum a Vajdaság szívében | Magyar Hang

– Nem értettük, miért ide lőtték a rakétát, nem volt itt semmi – mondja most Mirjana, miközben szomszédai találgatják, mire is célozhattak a NATO gépei. Rade, a szomszéd utcában lakó férfi szerint innen legalább fél kilométerre van a legközelebbi kaszárnya, így valószínűtlen, hogy az lett volna a célpont. Vagy ha az is volt, akkor igazán rosszul célozhattak.

HIRDETÉS

(…)

A teljes újvidéki riportot keresse a Magyar Hang szeptember 27-én megjelent 2019/39. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/39. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,679lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A sajtóból értesült a Színház- és Filmművészeti Egyetem arról, hogy már ősztől új formában működhetnek

Az intézmény vezetősége értetlenül áll a bejelentés előtt, miszerint alapítványi modellben működhetnek tovább idén szeptembertől.

Idill?

Lemondott az MNB alelnöke