HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Likvidálták a...

Likvidálták az Iszlám Állam vezetőjét

HIRDETÉS

Egy szombati amerikai akcióban életét vesztette az Iszlám Állam első számú vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi – számolt be több amerikai portál. Az észak-szíriai akcióról elsőként a Newsweek adott hírt, a lap katonai forrásaira hivatkozva azt írta, a terroristavezért meggyilkolták.

HIRDETÉS

A CNN egy magasrangú védelmi tisztségviselőtől ugyanakkor úgy értesült, hogy al-Bagdadi egy robbanószerekkel teli mellényt robbantott fel magán az amerikaiak rajtaütésekor. Úgy tudni, Abu Bakr al-Bagdadira egy titkos művelet során csaptak le Szíria észak-nyugati részén, Idlib tartományban. A régóta keresett terrorista felkutatásában CIA is részt vett.

Tömegével szabadulhatnak ki a terroristák | Magyar Hang

Bár előre figyelmeztették Donald Trumpot az amerikai biztonságpolitikai szakértők, hogy a szíriai kurdok cserbenhagyásával megnyílhatnak azok a börtönök, ahol eddig az Iszlám Állam (IÁ) terroristáit tartották fogva Szíriában, nem hallgatott rájuk.

Sajtóértesülések szerint még nem száz százalék, hogy az Iszlám Állam vezérét sikerült likvidálni, biztosat csak a DNS- és biometrikus tesztek után tudnak mondani.

Az akciót Donald Trump engedélyezte több mint egy hete. Az amerikai elnök azt írta a Twitterén, hogy nagy bejelentésre készül washingtoni idő szerint reggel 9-kor (közép-európai idő szerint délután kettőkor).

Nem tudnak mit kezdeni az Iszlám Államhoz csatlakozó nőkkel | Magyar Hang

Nem látszik egyelőre, ki fogadhatja be a továbbiakban azt a Shamima Begumot, aki néhány éve hozzáment az Iszlám Állam egyik harcosához. A 19 éves nő négy évvel ezelőtt utazott Szíriába, most viszont visszatérne az Egyesült Királyságba, korábbi hazájába. „Egyetlen állampolgárságom van, és ha ezt elveszik tőlem, nem lesz semmim.

Bagdadi a világ egyik legkeresettebb embere volt, az Egyesült Államok 25 millió dollár vérdíjat tűzött ki a fejére. Az iraki származású, 48 éves terrorista korábban az Al-Káida tagja, majd az Iszlám Állam vezetője 2010 és 2014 között. Az Egyesült Államok régóta vadászott rá, 2015 márciusában egy légitámadásban súlyos sérülést szenvedett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,935lájkolóTetszik
2,831követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Facebook komment miatt kirúgták Lattmann Tamást a közszolgálati egyetemről

Az Alapjogokért Központ egyik női munkatársára tett az egyetem szerint elfogadhatatlan – szexista – megjegyzéseket. Az oktató szerint azonban ő tisztázta a félreérthető kiírását és bíróságra megy.

1984