HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Likvidálták a...

Likvidálták az Iszlám Állam vezetőjét

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Egy szombati amerikai akcióban életét vesztette az Iszlám Állam első számú vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi – számolt be több amerikai portál. Az észak-szíriai akcióról elsőként a Newsweek adott hírt, a lap katonai forrásaira hivatkozva azt írta, a terroristavezért meggyilkolták.

HIRDETÉS

A CNN egy magasrangú védelmi tisztségviselőtől ugyanakkor úgy értesült, hogy al-Bagdadi egy robbanószerekkel teli mellényt robbantott fel magán az amerikaiak rajtaütésekor. Úgy tudni, Abu Bakr al-Bagdadira egy titkos művelet során csaptak le Szíria észak-nyugati részén, Idlib tartományban. A régóta keresett terrorista felkutatásában CIA is részt vett.

Tömegével szabadulhatnak ki a terroristák | Magyar Hang

Bár előre figyelmeztették Donald Trumpot az amerikai biztonságpolitikai szakértők, hogy a szíriai kurdok cserbenhagyásával megnyílhatnak azok a börtönök, ahol eddig az Iszlám Állam (IÁ) terroristáit tartották fogva Szíriában, nem hallgatott rájuk.

Sajtóértesülések szerint még nem száz százalék, hogy az Iszlám Állam vezérét sikerült likvidálni, biztosat csak a DNS- és biometrikus tesztek után tudnak mondani.

Az akciót Donald Trump engedélyezte több mint egy hete. Az amerikai elnök azt írta a Twitterén, hogy nagy bejelentésre készül washingtoni idő szerint reggel 9-kor (közép-európai idő szerint délután kettőkor).

HIRDETÉS

Nem tudnak mit kezdeni az Iszlám Államhoz csatlakozó nőkkel | Magyar Hang

Nem látszik egyelőre, ki fogadhatja be a továbbiakban azt a Shamima Begumot, aki néhány éve hozzáment az Iszlám Állam egyik harcosához. A 19 éves nő négy évvel ezelőtt utazott Szíriába, most viszont visszatérne az Egyesült Királyságba, korábbi hazájába. „Egyetlen állampolgárságom van, és ha ezt elveszik tőlem, nem lesz semmim.

Bagdadi a világ egyik legkeresettebb embere volt, az Egyesült Államok 25 millió dollár vérdíjat tűzött ki a fejére. Az iraki származású, 48 éves terrorista korábban az Al-Káida tagja, majd az Iszlám Állam vezetője 2010 és 2014 között. Az Egyesült Államok régóta vadászott rá, 2015 márciusában egy légitámadásban súlyos sérülést szenvedett.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,708lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Egyesülhet az LMP és a Párbeszéd? Megkérdeztük, mit szólna ehhez a zöldpárt három korábbi társelnöke, Szél Bernadett, Schiffer András és Hadházy Ákos.

Pénz semmiért