HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Kevesebben ha...

Kevesebben haltak meg légikatasztrófákban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Tavaly felére esett a repülőgép-szerencsétlenségben elhunytak száma 2018-hoz képest – derült ki a BBC cikkéből. A holland To70 repülési tanácsadó vállalat közölte, hogy tavaly 257-en vesztették így életüket, szemben az egy évvel korábbi 534-es számnál. Mindezt annak ellenére, hogy egy Boeing 737 Max katasztrófája tavaly márciusban történt Etiópiában. A fedélzeten 149 utas és 8 fős személyzet tartózkodott. 2018 októberében szintén egy Boeing 737 Max zuhant le Indonéziában. A Lion Air gépének tragédiájában 189 utas halt meg. Az etióp eset után minden 737 Max-járatot leállítottak.

A To70 a tavalyi évre számítva 86 balesetet számolt össze, ebből nyolc volt végzetes kimenetelű. Összesítve így egy halálos szerencsétlenség jut minden 5,58 milliomodik utazásra. Az Aviation Safety Network szerint is a tavalyi volt az egyik legbiztonságosabb év, ami a polgári célú légi közlekedést illeti. Egy évvel előtte, 2018-ban még 160 szerencsétlenséget számoltak össze.

A BBC azt írta, ez egy általánosabb trend része, és nemcsak 2019-re fordulva, hanem egyébként is egyre kevesebben halnak meg utasszállítók lezuhanása következtében. Eközben viszont a légi közlekedést igénybe vevők száma meredeken emelkedik.

Mindenesetre a legbiztonságosabb cím nem a tavalyinak, hanem a 2017-es évnek jár, amikor nem zuhant le nagyobb utasszállító, és a két kisebb balesetben 13-an haltak meg.

A To70 adatai csak a kereskedelmi célú forgalomra vonatkoznak, nem érintik például a katonai és a magángépeket. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,095lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek