HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A szenátusban...

A szenátusban leszavazták a demokratákat, nem lesznek tanúk a tárgyaláson

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Minden jel arra mutat, hogy elég hamar, és a demokraták számára nem túl jó előjellel, véget ér a Donald Trump ellen indított, őt elmozdítani kívánó eljárás, az impeachment.

A washingtoni felsőház ugyanis, ha szorosan is, de 51:49 arányban leszavazta a demokrata szenátorok azon javaslatát, hogy tanúkat hívjanak és újabb 28 ezer dokumentumot kérjenek be a tárgyalásra. Két republikánus szenátor – Susan Collins Maine és Mitt Romney Utah állam politikusa – a demokratákkal együtt szavazott, jelentette az MTI.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– A javaslatot nem fogadták el – jelentette be a tárgyaláson elnöklő John Roberts főbíró. A voksolás utáni szünetben Chuck Schumer, a szenátus kisebbségben lévő demokrata párti frakciójának vezetője „nagy tragédiának” nevezte a döntést. Mint fogalmazott: „Tanúk nélkül, dokumentumok nélkül egy impeachment-tárgyalás galádság.” A politikus „tárgyalás utánzatának” minősítette az eljárást, és úgy vélekedett, hogy „Amerika emlékezni fog erre a napra”.

Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakcióvezetője közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta: „A szenátusnak nincs szüksége arra, hogy újra nyissa a képviselőház demokrata párti többsége által lezártnak nyilvánított vizsgálatot, amelyet maguk az impeachment-menedzserek továbbra is elsöprő erejűnek és minden kétséget kizárónak minősítenek.”

HIRDETÉS

A voksolást az első elemzések Donald Trump és McConnell szenátor nagy győzelmeként értékelték.

Amerikai sajtóértesülések szerint a demokrata párti politikusok azt szeretnék, ha az impeachment-eljárás utolsó napja szerdán lenne, egy nappal azt követően, hogy az elnök elmondta az Unió állapotáról szóló hagyományos évértékelő beszédet a kongresszus két háza előtt. John Cornyn texasi republikánus szenátor szerint a demokraták ezzel kifejezetten „zavarba akarják hozni” az Trumpot.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,973lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A Dél-kaliforniai Egyetem is ajtót mutatott John Wayne-nek

Rasszista és homofób megjegyzései miatt az archívumba kerül a western egyik legismertebb színészének életét és munkásságát bemutató kiállítása.