Gondot jelent a koncertszervezőknek a veszélyhelyzet életbelépése

Gondot jelent a koncertszervezőknek a veszélyhelyzet életbelépése

Europe-koncert (Fotó: Open Road Fest/Szűcs Gergő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemcsak az idegenforgalmi irodák, vendéglők számára jelentenek komoly gondot a koronavírus-fertőzés miatt bevezetett korlátozó intézkedések, hanem például a koncertszervezők számára is.

Tóth Gergely koncertszervezőt Athénben értük utol, ahol éppen arról tárgyalt, hogy az általuk szervezett, Maluma latin pop előadó huszonhárom előadásból álló koncertsorozata görögországi fellépését miként tudnák elhalasztani. Bár a világ nagy koncertszervező vállalkozásai sorra mondják le rendezvényeiket, ők egyelőre még reménykednek abban, hogy valamikor később sor kerülhet a görögországi fellépésre.

Magyarországon is van olyan rendezvényük, amelynek sorsáról egyelőre nem sokat tudnak. A Despacito című világsláger társszerzőjének, Daddy Yankee-nek a júniusi koncertről van szó, de nem tudják, akkor érvényben lesznek-e a ma bejelentett korlátozások, amelyek értelmében a 100 főnél nagyobb létszámú beltéri, és 500 főnél nagyobb létszámú kültéri rendezvényt betiltanak. Kérdésünkre elmondta, a koncertek, fellépések elmaradása érzékeny veszteséget jelent számukra csakúgy, mint más koncertszervező vállalkozások számára.