HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Brit szakembe...

Brit szakember: Angliában engedhetik az enyhe fertőzést, hogy ezzel teremtsék meg a védettséget

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A brit fővárosból származó információink szerint Londonban néhány napja arról kaptak lábra híresztelések, hogy sok gyanús esetet már nem is tesztelnek, hanem hazaküldik őket. Sokan ebből arra következtettek, hogy most már inkább a kórházban lévőkre összpontosítják az erőket. Akinek láza van és köhög, annak azt tanácsolják a hatóságok, hogy legkevesebb egy hétig maradjon otthon. Online közlemények is találhatók, amelyeken pontokba szedve írják le, mi a teendő fertőzésgyanú esetén.

Információnkat megerősítette a BBC egyik ma reggeli híre is. Eszerint Sir Patrick Vallance vezető tudományos tanácsadó úgy véli, a brit kormány ma már nem a vírus terjedését próbálja megakadályozni, hanem időben igyekszik eltolni hatását. Az iskolabezárás a szezonális influenza esetében hatásos lehet, de a koronavírus esetén ez nem bizonyított. Véleménye szerint a brit kormány megközelítése az, hogy megteremtse a lakosság immunitását. Eszerint amennyiben az emberek többsége enyhe formában megkapja a betegséget, akkor védettség alakul ki. Eközben persze meg kell védeni a veszélyeztetett rétegeket.

Jeremy Hunt volt egészségügyi miniszter viszont aggasztónak találja, hogy még nem tiltották be a nagy tömegeket vonzó rendezvényeket. Véleménye szerint még négy hétre van Nagy-Britannia a járvány csúcsától, várhatóan akkor ér arra a pontra az Egyesült Királyság, ahol most Olaszország tart. Információink szerint a lakosság körében is nagy felháborodást vált ki, hogy Boris Johnson szemlátomást lassan reagál, s csak „részmunkaidős” miniszterelnöknek nevezik.

Koronavírus – 19-re nőtt itthon a fertőzöttek száma | Magyar Hang

Hunt úgy gondolja, azok az országok vették fel sikeresen a harcot a vírussal szemben, ahol időben léptek az egészséges távolságtartás (social distancing) bevezetése terén. Ezzel szemben egyes szakértők úgy vélik, az iskolák bezárása és a sportesemények elhalasztása, illetve betiltása több kárt okozna, mint amennyi hasznot hozna.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Facsinay Kinga
Facsinay Kinga
A Magyar Hang gazdasági újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,544lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek