A koronavírus ellenére is folytatódnak a tömegtüntetések Leszboszon – a helyszínről jelentjük!

A koronavírus ellenére is folytatódnak a tömegtüntetések Leszboszon – a helyszínről jelentjük!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem fújták le a szombatra meghirdetett demonstrációt Mitilíniben azok az antifasiszta tüntetők, akik ezúttal a migránsok fogva tartására létrehozandó táborok ellen emelték fel szavukat a városközpontban, a Szapphó téren. Pedig az elmúlt napokban széles körben ismert lett, hogy mostanra Leszbosz szigetén is megjelent a koronavírus, a fertőzött egy helyi nő, aki korábban Izraelből érkezett haza.

A délelőtti tüntetésen – melyen nagyjából 3-400-an vehettek részt – a felszólalók nem csak a szélsőségesek ellen emelték fel a hangjuk, hanem a kormány azon terve ellen is, hogy zárt tábort létesítsenek a szigeten, ahol fogva tartják a menekülteket. Érdekes módon ez egybevág a migránsokkal egyáltalán nem szimpatizáló helyiek kérésével, akik viszont azért ellenzik egy ilyen tábor kialakítását, mert nem akarnak több migránst látni a szigeten.

A helyiek egyébként nem csak amiatt aggódnak, hogy hamarosan tömegessé válhatnak a koronavírusos megbetegedések a szigeten. Mint a Magyar Hangnak többen is elmondták, a szigeten a kórházak már most is migránsokkal vannak tele. A helyiek így attól tartanak, ha elkapnák a koronavírust, akkor ők is a migránsok mellé kerülnek a kórházakban.

A leszboszi eseményeket jó ideje a helyszínen követjük, az ezzel kapcsolatos korábbi cikkeinket itt tudja elolvasni:

Rohamrendőrök tartóztatják fel a migránsokat Leszboszon - Videónk a helyszínről! | Magyar Hang

Több százan indultak meg, hogy hajókat próbáljanak elkötni. Exkluzív beszámoló.

Leszbosz antifasisztái, egyesüljetek! | Magyar Hang

A Magyar Hang tudósítójának helyszíni beszámolója a görög szigetről, amely a Törökország által útnak engedett migránsok egyik fő célpontja.