HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Franciaország...

Franciaországban az intenzíven ápolt koronavírusos betegek több mint fele hatvan év alatti

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nemcsak a nyugdíjaskorúak aggódhatnak. Bár egy kormányzati megszólaló szerint a franciák fegyelmezetlenek, sokan fordulnak meg még mindig közösségi helyeken.

Franciaországban is egyre jobban eszkalálódik a koronavírus miatti járványhelyzet, ráadásul nyugtalanító jelenségre figyeltek fel a szakemberek: az ottani intenzív ápolást igénylő betegek több mint a fele hatvan év alatti. Erről Jérome Salomon az egészségügyi minisztérium járványügyi felelőse nyilatkozott a CNN-nek.

Azt nem mondta el, hogy pontosan milyen az intenzív osztályon lévő mintegy 300 beteg kor szerinti eloszlása. Mint hozzátette, a franciák fegyelmezetlenek, a kormány nyomatékos ajánlása ellenére sokan fordulnak meg még mindig közösségi helyeken. 

A franciák jelenlegi tapasztalata ellentmondani látszik az Egészségügyi Világszervezet eddigi adatainak, amelyek szerint leginkább az idősebb emberekre veszélyes az új koronavírus. De ellentmond az olasz tapasztalatoknak is, ahol a járványban elhunytak átlagéletkora 80,3 esztendő. Korábban a kínai járványvédelmi központ tanulmánya is arra jutott 44 ezer eset tanulmányozása alapján, hogy a 80 év feletti páciensek halálozási aránya 15 százalék. Mindezek miatt számos országban, így nálunk is fokozott óvatosságot ajánlanak az idősebbek esetében.

HIRDETÉS

Franciaország jelenleg a negyedik legrosszabb helyzetben lévő európai ország, az esetszámok lényegében háromnaponta duplázódnak. Hétfőre már csaknem 5400 fertőzöttet regisztráltak és 127 halálesetet jelentettek. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Facsinay Kinga
Facsinay Kinga
A Magyar Hang gazdasági újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek