HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „Milliókat öl...

„Milliókat ölhet meg a vírus, ha futótűzként hagyjuk terjedni”

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A világ hadban áll a SARS-CoV-2 koronavírussal – jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár csütörtökön genfi sajtótájékoztatóján, amelyet videókonferencia útján tartott New Yorkban.

Guterres haladéktalan és összehangolt fellépésre sürgette a világ vezetőit a globális járvánnyal szemben. „Az országos szintű jelenlegi intézkedések nem veszik figyelembe a válság globális és összetett mivoltát – emelte ki Guterres. – Példátlan helyzetbe kerültünk, ahol a rendes szabályok nem érvényesek többé” – mondta.

Az ENSZ-főtitkár hangsúlyozta: „csak annyira vagyunk erősek, mint a leggyengébb egészségügyi rendszer”. Sürgette az országokat, hogy növeljék az egészségügyi kiadásokat és segítsenek a nemzetközi közösség azon tagjain, amelyek kevésbé tudtak felkészülni a járványra.

Guterres aláhúzta: kirívóan fontos a fertőzés terjedésének feltartóztatása. „Milliókat ölhet meg a vírus, ha futótűzként hagyjuk terjedni különösen a világ legkiszolgáltatottabb régióiban” – figyelmeztetett.

HIRDETÉS

Kiemelte emellett a gazdasági szolidaritás fontosságát is a járványügyi helyzetben. Mint mondta, enyhíteni kellene a kiszolgáltatott országok adósságterhein. „Szinte biztosra vehető – a talán rekordokat döntő – globális recesszió” – mondta. Az ENSZ támogatását ígérte a kormányoknak, hogy a társadalmak és a globális gazdaság is megerősödve  kerüljenek ki a válságból.

Világszerte több mint 230 ezren fertőződtek meg a vírussal, a halottak száma meghaladja a 9300-at.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek