HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „A koronavíru...

„A koronavírust az ebola protokolljai szerint kezeljük”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Szerdán újabb 712 koronavírusos halott volt Olaszországban, összesen 80 589 személyt fertőzött meg a vírus, a járvány elleni harcben pedig eddig összesen 41 orvos hunyt el. Így áll Itália.

Barátainknak Brazíliában, Romániában, Franciaországban, és legfőképp Spanyolországban… azt javaslom, amit Lombardia lakosainak: maradjanak otthon. Kerüljék az érintkezést másokkal, tartsák be a biztonsági távolságot, ha egészségügyi vagy más okból kénytelen kimenni – nyilatkozta a Lombardia Notizie Online hírportálnak Attilio Fontana, a koronavírus által leginkább sújtott Lombardia tartományi elnöke. 

„A számok nem túl biztatóak, a fertőzöttek száma nőtt az elmúlt napok tendenciájához képest” – erről már a Corriere della Sera napilapnak beszélt a politikus, hozzátéve, hogy a tízmillió lakosú Lombardiában naponta ötezer tesztet tudnak a laboratóriumokban feldolgozni. Ez a szám azért figyelemre méltó magyar szemmel, mert nálunk az elmúlt hetek során összesen végeztek el ennyi tesztet. Fontana hozzátette, hogy még a napi ötezerrel számolva is nagyjából három évig tartana Lombardia minden lakosát megvizsgálni, így ha erre lenne szükség, jelentősen növelni kell a tartomány kapacitását.

a korábbi várakozásokkal ellentétben nem érte még el a járvány csúcspontját.

HIRDETÉS

Egy olasz onkológus, aki háztól házig jár, hogy megállítsa a vírust | Magyar Hang

Luigi Cavanna módszere annyira ígéretes, hogy a Vanity Fair beszámolója szerint 30 orvosból álló munkacsoport is munkába áll, hogy kiterjesszék a közvetlen kezelést.

A járvány elleni küzdelemben elhunyt orvosok száma csütörtökön 41-re nőtt az országban. Az egészségügyi dolgozók közül pedig 6205-en fertőződtek meg a koronavírustól, ami az összes betegszám 9 százalékát adja. 

A milánói kórházak rendkívül leterheltek. A Sacco di Milano egyik ápolója így írja le a helyzetet: „Lázasan érkeznek, és a láz nem megy le, a röntgenfelvételeken nagyon rosszul néznek ki, és úgy lihegnek, mintha futottak volna.” A név nélkül nyilatkozó egészségügyi szakdolgozó – aki elvileg nem nyilatkozhat – elmeséli, hogy immár gyakorlatilag kizárólag koronavírusos betegekkel foglalkoznak. A műtétek leálltak, az intenzív osztályon a helyeket nyolcról harmincra növelték. 

„Néhány héttel ezelőtt sokan enyhe, közepes tünetekkel érkeztek (…) Az átlagéletkor immár alacsonyabb, 55-60 év körül, de 30 éves fiatalemberek is jönnek. És szinte mindenkinek azonnal oxigénre van szüksége.” Mivel a betegeket arra biztatják, hogy maradjanak otthon amíg lehet, így gyakran csak nagyon súlyos tünetekkel jelennek meg a kórházban.

HIRDETÉS

Egyre nagyobb bajban Amerika és Európa | Magyar Hang

Az Egyesült Államokban már több a beteg, mint amennyien Kínában elvileg hivatalosan elkapták a kórt.

A koronavírust ugyanazzal a protokollal kezelik, mint az Ebolát: „A »Sacco« kórház a bioterrorizmusra van berendezve. Speciális vizsgálószobák, fertőtlenítőszeres zuhany anthrax ellen. Ebben a szellemiségben alakították ki az egész létesítményt. Erősségünk a kötelező képzés, minden ápoló bevethető az ebola kezelésére is. Tudjuk, hogyan kell felöltözni. Hogyan kell viselkedni. Milyen óvintézkedéseket kell foganatosítani. (…) A koronavírust az ebola, e pusztító halálozási arányú vírus protokolljai szerint kezeljük. Mindennek köszönhetően egyelőre uraljuk a helyzetet.”

De mikor lesz mindennek vége? Massimo Galli infektológus, ugyanennek a kórháznak a főorvosa azt reméli: „Ettől a vírustól nem több mint három hónap alatt meg lehet szabadulni, ha betartjuk az előírásokat. És már ez a határidő is elég ijesztő. Nem valami rövid dologról van szó, ha rövidebb ideig tartana, én örülnék neki a legjobban. (…) Az oltás lehet a másik reménység. Legalább 18 program van folyamatban az oltóanyag kifejlesztésére. Csak remélni tudom, hogy a különféle, egymást követő nyilatkozatokban tényleg van némi igazság. Valami biztos lesz belőle, de kétlem, hogy a járványt az oltásra várva leszünk képesek korlátozni, lehatárolni vagy túljutni rajta. A vakcina nagy valószínűséggel, ha szerencsések vagyunk, nyár után készülhet el, előbb biztos nem. De még ha így is lenne, akkor is hónapokról van szó.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,977lájkolóTetszik
3,651követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

11 új fertőzöttet azonosítottak

131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.