HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Migránsok is ...

Migránsok is gyártják a védőmaszkokat Szerbiában

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

„Az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja” – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök két héttel ezelőtt.

Most viszont a szerb menekültügyi hivatal a Danas című belgrádi napilap megkeresésére közölte: a mai napig egyetlen koronavírusos megbetegedést sem jegyeztek azoknak a migránsoknak a körében, akik a befogadóközpontokban kerültek elhelyezésre.

A szerb hatóságok számos intézkedést foganatosítottak a migránsok mozgásával kapcsolatban, így azok csak egyenként, írásos engedéllyel és csak meghatározott időben távozhatnak ezekből a táborokból. A szerb menekültügyi hivatal kiemelte: minden befogadó központban van már orvosi klinika egészségügyi személyzettel, ahogy az elkülönítéshez is kialakították már a helyiségeket. Az elmúlt napokban a szerb hadsereg összegyűjtötte az utcán tartózkodó migránsokat és bekísérte őket a befogadó központokba.

Szerbiában a migránsok emellett még a védőmaszkok készítésébe és tisztításába is bekapcsolódtak, sőt egyesek még a segítségnyújtásban is részt vesznek, tekintettel arra, hogy a migránsok között is vannak egészségügyi dolgozók.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,641lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek