HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Átestek a kor...

Átestek a koronavíruson, és még csak nem is tudtak róla

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Apró reménysugár az ijesztő koronavírusos hírek közepette, hogy az olasz járvány epicentrumában egy kis település lakóinak többsége valószínűleg már túl is van a fertőzésen. Egy 4600 fős településről, az észak-olaszországi Castiglione d’Adda-ról van szó, melynek lakosait véradás keretében véletlenszerűen tesztelték.

Csak 60 fős a minta, és aligha mondható tudományos kísérletnek, mindenesetre szakértők igencsak meglepődtek, amikor kiderült, hogy a donorok 70 százaléka átesett a koronavíruson úgy, hogy alig néhányan vették észre. A településen hivatalosan csak a lakosság 4 százalékánál könyvelték el a betegséget – írja az alapblog.hu a La Stampa olasz lapra hivatkozva. Egy szóval többen úgy estek át a víruson, hogy észre sem vették. 

A járvány által leginkább sújtott európai országnak számító Olaszországban az utóbbi napokban valamelyest javult a helyzet, tegnap ötszázhuszonötre csökkent az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak napi száma, amely így elérte a 15 887-t. Március 19-e óta vasárnap haltak meg a legkevesebben egy nap alatt. A diagnosztizált fertőzöttek száma viszont ismét megközelítette a háromezret, összesen már 128 948 betegnél mutatták ki a vírust.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,580lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek