HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Koronavírus-j...

Koronavírus-járvány: hogyan lehetne több szűrővizsgálatot végezni?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Egyre többször merül fel a kérdés, miért nem tesztelnek Magyarországon többet. Így lehet kiszűrni a koronavírusos fertőzötteket, és csak így lehet őket elkülöníteni. Ennek hiányában a tünetmentes betegek észrevétlenük fertőzhetnek. A tesztelés persze csak pillanatfelvételt jelent, hiszen aki tegnap még nem volt fertőzött, ma már az lehet. Ezért fontos a rendszeres szűrés, ez azonban, ahogy a Valaszonline minapi beszámolójából is kiderült, valamilyen okból akadozik.

Máshol is gondot okoz a teszteléshez használt anyagok hiánya a hirtelen megnövekedett kereslet miatt. Lapunk egyik korábbi sajtószemléjében Roberto Rigoli főorvos elmondta, hogy Venetóban rájöttek arra, hogyan tudják helyben előállítani az egyik teszteléshez szükséges alapanyagot. Néhány napja pedig Firenzéből érkezett egy kedvező hír, mely szerint sikerült előállítani a hiánycikknek számító reagenseket.

Ezzel a tesztelési stratégiával érnek el eredményt az egyik olasz tartományban | Magyar Hang

A vírustesztek főorvosa: tömeges, akár egy település minden lakosára kiterjedő teszteléssel Venetóban sikerült elkerülni a kaotikus kórházi állapotokat és féken tartják a járványt.

A Firenzei Egyetem egyik laboratóriuma ingyen fogja előállítani a kórház számára a szükséges reagenseket a Covid-19-tesztekhez. Április 10-én már le is gyártották az első adagot, amellyel összesen 6000 tesztet lehet elvégezni. 

„Egy első vizsgálatból és a rendelkezésre álló bibliográfia alapján – szól az egyetem közleménye – kiderült, hogy a termék összetétele talán meghatározható, figyelembe véve, hogy a használt termékek adatlapjai általában, mivel szabadalommal védettek, nem teljeskörűek.” A rektor megbízására Sandra Furletto és Giuseppe Pieraccini nekiláttak az elemzésnek, és sikerült meghatározniuk az anyag összetételét. 

A tanúsítvánnyal rendelkező tesztekkel összevetve az újítás eredményesnek tűnik: a laboratóriumi ellenőrzéseknél négy mintát vizsgáltak a régi és az új anyaggal, és azonos eredményre vezetett a kétféle teszt.  

Toscana tartományi elnöke, Enrico Rossi, így összegzi a történet tanulságát: „Azon kevesek közé tartozunk világszerte, akik képesek önállóan előállítani ezt a nagyon értékes anyagot.” A mi tanulságunk pedig az lehet, hogy vétek lenne nem tanulni az olasz megoldásokból. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 99. – Épp szembeköpi magát a NER

Dévényi István ezúttal Lánczi Richárddal, az N1TV főszerkesztőjével és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang riporterével beszélget.