HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Kína ebben is...

Kína ebben is világbajnok: van, ahol 35 napos karantént rendelnek el

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Az új koronavírus „szülőhazájában” a külföldről hazatérőknek alapesetben is azonnal kéthetes karanténba kell vonulniuk. Egyes régiók most úgy látják, ennél több időre lenne szükség. 

Az utóbbi időben ugyanis többször előfordult, hogy a kéthetes karantén letelte után bizonyult valaki fertőzöttnek. Így járt egy, az Egyesült Államokból visszatért diák, aki a kéthetes pekingi kényszerű elkülönülés alatt három negatív vírustesztet produkált, utána viszont mégis fertőzöttnek bizonyult – adja hírül a Caixinglobal. Kínai tudósok már több mint egy hónapja mondogatták, hogy inkább 20 napos karanténra lenne szükség, mert vannak, akiknél tovább tart a lappangási idő, mint két hét.

Kínai tudósok: 20 napos karanténra lehet szükség | Magyar Hang

Ezek után Pekingben elrendelték, hogy két hét központi elkülönülést követően további egy hetet kell házi karanténban tölteni. Ehhez képest is extrém módon reagált az Oroszországból behurcolt fertőzéssel birkózó észak-keleti Hejlungcsiang tartomány: 35 napra emelték a karantén idejét azok számára, akik Mudancsiang városába térnek vissza Oroszországból. A szigor érthető, a tartomány a járvány új gócpontjának számít. Kína április 9-én zárta le az Oroszországgal közös szárazföldi határátkelőket, miután az elmúlt időszakban egyre több új koronavírussal fertőzött ember lépett be az orosz határon keresztül. 

Szigorítottak még Csilin tartomány egyik prefektúrájában és a Kuanghszi-Csuang Autonóm területen is: összesen 28 napot kell karanténban tölteni, ebből két hetet a központilag kijelölt helyen, kettőt pedig otthon.

Kínában a járvány kitörése óta közel 84 ezer fertőzöttet regisztráltak, és a betegségben 4632-en hunytak el a hivatalos adatok szerint. Vasárnap már a tizenegyedik olyan nap volt Kínában, amikor egyetlen beteg sem halt bele a betegségbe.  Ugyancsak vasárnap gyógyultan távozott a kórházból az utolsó SARS-CoV-2 vírussal megfertőződött beteg a közép-kínai Vuhanban.

Gyógyultan hagyta el a kórházat az utolsó koronavírusos is a Vuhanban | Magyar Hang

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Facsinay Kinga
Facsinay Kinga
A Magyar Hang gazdasági újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,028lájkolóTetszik
3,816követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Fontos lépés a Fidesz uralmának megdöntéséhez” – bemutatták a közös ellenzéki jelöltet

A jobbikos Bíró László azt mondta, harcosan fogja képviselni választói érdekeit a parlamentben, az ő kezét nem köti a kormánypárt, a száját nem tudják befogni.