HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Kigyulladt eg...

Kigyulladt egy hadihajó az amerikai haditengerészet San Diegó-i bázisán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az amerikai haditengerészet San Diegó-i bázisán kigyullatt egy Wasp osztályú helikopterhordozó hadihajó, USS Bonhomme Richard. Az amerikai ABC hírcsatorna élő közvetítése szerint az oltás hosszú órák óta tart.

A városi tűzoltóság Twitter-bejegyzése konkrétumok nélkül csak annyit ír, különböző sérülésekkel számos tengerészt látnak el. A Los Angeles Times gyors beszámolója szerint a helyszínre kivezényelt tűzoltók – akiket helyi idő szerint vasárnap reggel 8 óra 50 perckor riadóztattak – számos helyen robbanásokat hallottak a hajóról. Egyelőre nincs hír arról, mi okozhatta a tüzet.

A The New York Times rövid tudósítása idézi a haditengerészet egyik szóvivőjét; Krishna Jackson arról tájékoztatott, hogy az 1997 tavaszán vízre bocsátott, 257 méter hosszú USS Bonhomme Richardon ütemezett karbantartást és ezzel összefüggő munkálatokat végeztek. Hasonló jellegű munkákat 2018-ban végeztek a helikopterhordozón. A szóvivő szerint a tűz kirobbanásakor a fedélzeten tartózkodott az az egység, amelyet a hadihajón keletkező tüzek oltására képeztek ki. A lángok elszabadulásakor összesen 200 matróz tartózkodott a hajón.

Military ship fire at US Navy Base in San Diego

DEVELOPING: Firefighters responding to fire on board a ship at Naval Base San Diego. https://abcn.ws/3fmvfRf

Egy másik haditengerészeti szóvivő, Brian O’Rourke előbb úgy tájékoztatott, hogy 11, majd később, hogy 18 matrózt szállítottak kórházba kisebb sérülésekkel. A városi tűzoltóság szintén később arról is beszámolt, hogy a hajó fedélzetén mintegy 55 gallon (mintegy 208 liter) vegyszer volt hordókban, amit különböző eszközök, szermászok tisztítására voltak odakészítve. Ezenkívül egyéb, robbanékony hadianyag is volt a USS Bonhomme Richardon, ezért a hajón oltási munkákat végző tűzoltók ha lehet, még jobban kell figyelniük és még óvatosabban kell eljárniuk.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Balogh Roland
Balogh Roland
1980-ban született újságíró, a Magyar Hang alapító munkatársa, valamint a magyar zenekarokkal foglalkozó Ígéretes titánok blog alapító főszerkesztője. Korábban, 2008-tól tíz éven át a megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője, nyolc évig a külpolitikai-, majd a kultúra rovat munkatársa. Érdeklődési témakörei: régészet, Kelet-Európa történelme, kiberbiztonság, csúcstechnológiai trendek és underground zene.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 99. – Épp szembeköpi magát a NER

Dévényi István ezúttal Lánczi Richárddal, az N1TV főszerkesztőjével és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang riporterével beszélget.