Videón, ahogy köpködés miatt pofozkodott egy szlovák képviselőjelölt

Videón, ahogy köpködés miatt pofozkodott egy szlovák képviselőjelölt

Igor Matovic lemondását követően 2021. március 30-án Pozsonyban (Fotó: AFP/Vladimir Simicek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Durvul a választási kampány Szlovákiában: legutóbb a volt miniszterelnök, Igor Matovič, az OĽaNO (Egyszerű Emberek) elnöke rúgta mellbe a korábbi belügyminisztert, Robert Kaliňákot, most pedig ugyancsak az OĽaNO egyik képviselője, a 26 éves Tomáš Holkovič akciózott. 

Mint az Új Szó írja, nyilvánosságra került egy videófelvétel, amelyen az OĽaNO egyik képviselőjelöltje rátámadt egy idős férfira, miután az leköpte. A videón látható, ahogyan a jelölt kiszáll az autóból, először veszekedni kezd a férfival, majd kétszer pofon vágja. Ezután visszaül az autóba és távozik. A TV Markíza szerint a támadó egy 26 éves bélaházi diák, Tomáš Holkovič volt, aki az OĽaNO jelöltlistáján a 44. helyen áll. Az eset egy pozsonyligetfalusi pártgyűlésen történt. A videón azt is látni, hogy Holkovič abból a kampányautóból száll ki, amelyben napokkal korábban Matovič és Kaliňák verekedtek össze, erről ITT írtunk. 

A párt elnöke, Matovič szerint az incidenst kiprovokálták. „Két csavargó odalépett a jelöltünkhöz, és közvetlen közelről az arcába köptek” – írta közösségi oldalán Matovič. Holkovič a Facebook-oldalán reagált, bejegyzésében elnézést kért viselkedéséért, és hozzátette: „Rögtön az eset után kértem, hogy vegyenek le a jelöltlistáról. Nem akarok ártani a mozgalomnak”. Szlovákiában szeptember 30-án tartanak fontos előrehozott választásokat.