Betiltották az alkohol árusítását a foci-vb stadionjaiban

Betiltották az alkohol árusítását a foci-vb stadionjaiban

Amerikai és Cseh Budweiser. Forrás: Wikipedia / Dorisall

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két nappal a futball-világbajnokság kezdete előtt a FIFA megváltoztatta az alkohol vásárlásra vonatkozó rendelkezéseit, így mégsem lehet majd sörhöz jutni az eseménynek otthont a nyolc stadionban – írta a BBC pénteken. A szurkolói zónákban ugyanakkor továbbra is lehet majd alkoholos italhoz jutni.

Katar egy muszlim többségű ország, ahol az alkoholos italok fogyasztását és vásárlását szigorúan szabályozzák. A Budweiser, ami a FIFA egyik kiemelt támogatója, korábban exkluzív jogokat kapott arra, hogy sört árusítson a világbajnokságon, 0 százalékos „mentes” sört még ezután is forgalmazhatnak a torna ideje alatt.

A Futballszurkolók Egyesülete (Football Supporters' Association) kritizálta a gyors váltást, mivel a legtöbb rajongó így nem fog tudni alkoholhoz jutni a meccsek alatt. „Egyes szurkolók szeretnének egy sört egy meccs során, mások nem, de a valós ballépés az utolsó pillanatban történő 180 fokos fordulat, ami egy nagyobb problémára világít rá – a kommunikáció és az átláthatóság teljes hiányára a szervező bizottság részéről, amit a drukkerek irányába tanúsítanak” – nyilatkozta egy FSA-s szóvivő.

Augusztusban a FIFA megváltoztatta a világtorna kezdetének időpontját, hogy az első meccset Katar játszhassa Ecuador ellen. A vébé vasárnap kezdődik, eredetileg a tornaindító meccset Hollandia játszotta volna Szenegál ellen.