Budapestről indult busz balesetezett Csehországban, sokan megsérültek

Budapestről indult busz balesetezett Csehországban, sokan megsérültek

Budapestről indult busz baleset Brnónál (Fotó: cseh rendőrslg)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Egy ember meghalt, hetvenen megsérültek, 14-en közülük súlyosan, amikor egy Budapestről Prágába tartó busz ütközött Brno közelében a cseh D2-es autópályán – írta meg a 24.hu a cseh CT24 nevű lap híre alapján. A Flixbus járata egy másik busszal ütközött, amelyen indiaiak utaztak. A cseh rendőrség szerint az áldozat az egyik busz vezetője.

Az autópályát teljes szélességében lezárták, helikopterrel is segítették a mentést. Petr Fiala miniszterelnök is részvétét fejezte ki a baleset áldozatainak, és megköszönte a segítséget a szlovákoknak a mentésben. Az RTL azt írta, hogy a rendőrség feltételezése szerint a hátulról érkező busz sofőrje valószínűleg infarktust kapott.

Tomás Berának, a FlixBus szóvivője az MTI tudósítójának elmondta, hogy az utasok állampolgárságát nem tartják nyilván. Értesülései szerint magyar nyelvű kommunikációt három utas igényelt. Kettőt közülük a mentők kórházba szállítottak általános kivizsgálásra. Miután egyikük sem volt sérült, elengedték őket. A harmadik magyar nyelvű utas elutasította a kivizsgálást is. Jan Grolich dél-morvaországi regionális elöljáró a CT24 közszolgálati hírtelevízióban azt mondta: információi szerint az egyik buszban külföldiek, valószínűleg indiaiak is utaztak.

A balesethez 26 mentőautó és négy mentőhelikopter is kiérkezett. Az autópályán több órán keresztül mindkét irányban szünetelt a forgalom. A rendőrség szerint a baleset okait vizsgálják. „Megbízható és pontos információink a baleset okairól még nincsenek” – nyilatkozott este a televízióban David Chaloupka dél-morvaországi rendőrségi szóvivő. Feltételezésük szerint a balesetben a FlixBusba ütköző autóbusz vezetője halt meg.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára este 9-or azt írta a Facebookon, hogy jelenleg három magyarról tudnak, akik a balesetben érintett Flixbuson utaztak, mindhárman jól vannak. „Egy apáról és a fiáról valamint még egy férfiről van szó. A prágai nagykövetségünk kapcsolatban van a hatóságokkal és az utazási társasággal, minden segítséget megadunk” – tette hozzá.