Cunamiriadót rendeltek el Japánban

Cunamiriadót rendeltek el Japánban

Hullámok a tengeren. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Pxhere.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cunamiriadót rendeltek el Japán középső részén, miután erős földrengés rázta meg a régiót – jelentette a BBC. A beszámolók szerint a Richter-skála szerinti 7,6-es földmozgást a partmenti vizekben észlelték Isikawa prefektúrában. Az ország északi partjai melletti régiókban a hatóságok a Japán-tenger felől érkező 5 méteres hullámokra figyelmeztetnek. A hatóságok két szomszédos térségben, így Nigatában és Toyamában is cumaniriadót rendeltek el, ott állítólag 3 méteres hullámokra számítanak.

A japán köztévében arra szólították fel a térség lakóit, hogy húzódjanak magasabb helyekre. A BBC szerint az emberek otthonukból és a metróállomásokról is küldtek videókat a földrengésről.

Közben az ország legnagyobb atomenergia-üzemeltetője, a Kansai Electric arról tájékoztatott, hogy az érintett területen lévő atomerőművekben „nem észleltek rendellenésségeket” a működésben.

 

Címkék: Japán, földrengés, cunami